Cumhuriyetimiz 89 Yaşında - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyetimiz 89 Yaşında

Cumhuriyetimiz 89 Yaşında

Cumhuriyetin kuruluşunun 89.yıl dönümü Adana'da törenlerle kutlandı.

29.10.2012 13:30

Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü Adana'da törenlerle kutlandı.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, valilik binasında tebrikleri kabul ettikten sonra geçit töreninin yapıldığı Uğur Mumcu Meydanı'na gitti.

Vali Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Sezai Bostancı, askeri arazi aracının üzerinde tören geçidine katılanları selamlayarak, halkın bayramını kutladı.

Vali Hüseyin Avni Coş, daha sonra yaptığı konuşmada, bütün şehit ve gazilerin, isimli ve isimsiz tüm kahramanların aziz hatırası önünde saygıyla eğildiklerini vurguladı.

Cumhuriyetin ilanının şanlı tarihteki en önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu vurgulayan Coş, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde başardığımızın kanıtıdır. Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinin temelinde çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkma hedefi bulunmaktadır. Bu hedef yolunda büyük mesafeler alınmıştır. Bu hedefimize birbirimizle uğraşarak, laf üreterek değil, ancak çalışarak, dürüstlükten taviz vermeden çalışarak ulaşabiliriz. Güçlü zengin bir Türkiye hedefi için var gücümüzle çalışmalıyız. Bizi tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan yapan yüksek değerlerimize daha gür bir sesle sahip çıkarak, kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına bir kez daha en güzel cevabı veriyoruz."

Daha sonra öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibi tarafından gösteri sunuldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Atatürk ve Cumhuriyet konulu yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verildiği tören, geçit töreninin ardından sona erdi.

Vali Coş, tören alanından ayrılırken gazetecilerin sorusu üzerine, hiçbir ayrım gütmeden Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm vatandaşlarının Doğulusuyla, Batılısıyla, Güneylisiyle, Kuzeylisiyle, siyasi görüşü, dini inancı, etnik kökeni ne olursa olsun, birlik beraberlik içinde Cumhuriyet idealleri içinde birleşmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhuriyetin, demokrasinin sağladığı yararların, kazandırdığı değerlerin farkında olunması, korunması, onlara yönelecek tehditlere karşı da dikkatli olunması gerektiğini anlatan Coş, şunları söyledi:

"Birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz lazım. Bugünün en önemli yanı birlik ve beraberlik. Bu nedenle Cumhuriyet Bayramı ayrışma değil birleşme, bütünleşme günüdür. Cumhuriyeti seven, demokrasiye inanan Türkiye Cumhuriyeti'ne güvenen herkesin bu önemli değerler etrafında birleşmesi, bütünleşmesi gerekiyor. Birbirimizin Cumhuriyet sevgisini, vatan sevgisini kimsenin sorgulamaya hakkı yok. Aksi sabit oluncaya kadar herkesin Cumhuriyeti sevdiğine ve demokrasiye bağlı olduğuna inanmamız gerekiyor."

Muhabir: Aykut Ünlüpınar

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhuriyetimiz 89 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement