IŞİD, Irak'ta Yaklaşık 400 Çocuğu Kaçırdı - Son Dakika
Güncel

IŞİD, Irak'ta Yaklaşık 400 Çocuğu Kaçırdı

IŞİD, Irak\'ta Yaklaşık 400 Çocuğu Kaçırdı

Terör örgütü IŞİD, Irak'ın Enbar ilinde yaklaşık 400 çocuğu kaçırdı. Örgütün çocukları silah altına alabileceği ve terör eylemlerinde kullanabileceği uyarısı yapıldı.

30.05.2015 16:48  Güncelleme: 17:26

Irak'ın, Enbar İl Meclis Üyesi Ferhan Muhammed, yaptığı açıklamada Terör örgütü IŞİD'in Irak'ın Enbar ilinde yaklaşık 400 çocuğu kaçırdığını söyledi.

IŞİD 400 ÇOCUĞU KAÇIRIP SURİYE'YE GÖTÜRDÜ

Enbar İl Meclis Üyesi Ferhan Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "IŞİD, bir haftadan uzun süredir Enbar'ın batısındaki Er-Ratba, El-Kaim, Ane, Rave ilçelerinden çocukları alarak örgütün Irak'taki ve Suriye'deki karargahlarına götürdü. IŞİD, en az 400 çocuğu kaçırdı" dedi.

Muhammed, IŞİD'in kontrolü altında bulundurduğu bölgelerdeki tüm çocukları silah altına alabileceği ve terör eylemlerinde kullanabileceği uyarısında bulundu.

"IŞİD ÇOCUKLARI SİLAH ALTINA ALDI"

Diyala Emniyet Müdürü Tuğgeneral Casim es-Saidi de IŞİD'in Diyala kentinde, 100'e yakın çocuğu silah altına aldığını ifade etti.

Saidi, söz konusu çocukların intihar eylemlerinde kullanabileceğini öne sürerek, "IŞİD, Diyala'da kontrol altına aldığı bölgelerden yaşları 16'yı geçmeyen 100'e yakın çocuğu silah altına aldı. Terör örgütü bu çocukları çeşitli şekillerde cezbederek veya beyinlerini yıkayarak intihar eylemlerinde kullanacak" diye konuştu.

IŞİD'in silah altına aldığı çocuklara askeri eğitim vereceğini söyleyen Saidi, bu çocuklardan bazılarının terör örgütünün kontrolü altındaki diğer bölgelere hatta Suriye götürülmesinin imkan dahilinde olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel IŞİD, Irak'ta Yaklaşık 400 Çocuğu Kaçırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • gul: Ulan akp yatacak yerin yok.mit tirlariyla iside destek verip azdiriyosun.insallah kendi basinizi yersiniz 11 8 Yanıtla
  • TURAN: İSİD İŞİNİ BİLİR..... 4 10 Yanıtla
  • 21 amed: AKP ve yandaşları obur dünyada nasıl hesap vereceksiniz. Allah aynısını sizede yaşatsin inşallah 9 2 Yanıtla
  • Ülkücü Genç cCc: Bu adamlar bana pkkyı hatırlatıyor aynı vizyon aynı misyon Allah büyük verdi belayı 3 7 Yanıtla
  • Büyücü şak şuka: Ben hemen çocukları ışıt buraksın diye bi buyü uygulamasınana geciyorum. Ismi Akp büyusü. Aman siz bu buyü yü evde tek başınıza yapmayın. Evinize akp liler musallat olur 8 1 Yanıtla
  • YABAN GULU: BUTUN TERÖRISTLERE NALET OLSUN INSAN GIBI YAŞAMAK ÇOKMU ZOR. 5 2 Yanıtla
  • Metin yıldız : Allah asıl akpnın belasını versın 4 3 Yanıtla
  • yozgatli: Dinsizin hakkindan imansiz gelir yiyin birbirinizi pkk isidcilerrr 4 2 Yanıtla
  • Meyrem : O kadar çocuk Türkiye den gidiyor antep adıyaman dan MİT biliyor yardım ve lojtik destek verdi ve hala devam ediyor 4 0 Yanıtla
  • Ddd: Ulan niye kaçırmak istesin irak50 Suriye 50 bunların elinde nere kaçıracak yapacak habermi bulamadınız tabi millet siz ne derseniz inaniyor 3 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement