Dağcı Tunç Fındık'tan Yeni Hedefler - Son Dakika
Güncel

Dağcı Tunç Fındık'tan Yeni Hedefler

Dağcı Tunç Fındık\'tan Yeni Hedefler

Zirve HEDEFİNE BUZLU ŞELALELERDE HAZIRLANACAK DÜNYANIN 8 bin metrenin üzerindeki 14 dağa tırmanan 34'ncü dağcıdan bir olmayı hedeflediğini belirten Milli Dağcı Tunç Fındık, bunun için İran, İtalya ve Türkiye'deki donmuş şelalelere tırmanarak antrenman yapacağını söyledi.

15.01.2014 12:23

Zirve HEDEFİNE BUZLU ŞELALELERDE HAZIRLANACAK

DÜNYANIN 8 bin metrenin üzerindeki 14 dağa tırmanan 34'ncü dağcıdan bir olmayı hedeflediğini belirten Milli Dağcı Tunç Fındık, bunun için İran, İtalya ve Türkiye'deki donmuş şelalelere tırmanarak antrenman yapacağını söyledi. Fındık, 3'ü bu yıl, 2'si de önümüzdeki yıl olmak üzere 8 bin metre üzerindeki 5 dağa tırmanmayı planladığını da açıkladı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu ve Arama Kurtarma Derneği'nde (AKUT) de aktif görevlerde bulunan Tunç Fındık, çeşitli tarihlerde, iki kere ve farklı rotadan Everest'e (8850 m), Lhotse (8516 m), Cho Oyu (8205 m), Dhaulagiri (8167 m), Makalu (8463 m), Kanchenjunga (8586 m), K2 (8611 m), Manaslu (8163 m) ve Shishapangma (8013 m) zirvelerine tırmandı. 14x8 bin projesini tamamlayarak, dünyanın en iyi 34 dağcısı arasında yer almayı hedefleyen Fındık, bu seneki hedefini Pakistan'daki Gasherbrum 1 (8068 m), Gasherbrum 2 (8035 m) ve Broad Peak (8047 m) dağlarına tırmanmak olduğunu söyledi. Bu tırmanışların ardından geriye Pakistan Himalayaları'ndaki Nanga Parbat ve Nepal'de Annapurna dağları kalacağına dikkate çeken Fındık, 'Bu son iki dağı da önümüzdeki yıl tırmanış planımızda. Tırmanışlar için çalışmalara en kısa zamanda başlayacağım. İlk olarak İran'da büyük duvar ve donmuş şelale tırmanışları yapacağım. Bunları İtalya'da Valdecon Vadisi'ndeki donmuş şelaleler izleyecek. Sonra Türkiye'ye dönerek doğudaki donmuş şelalelerde çalışmalarımı sürdüreceğim. Son çalışmalarım ise Nisan ve Mayıs ayında Avrupa Alpleri'nde çok çeşitli dağların teknik rotaları ve büyük duvarlarında antrenman olacak. Özellikle donmuş şelalelerdeki çalışmalar benim için 8 binlik dağlar öncesinde müthiş bir hazırlık olacakdedi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dağcı Tunç Fındık'tan Yeni Hedefler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement