Dalgınlığa Karşı Zencefil ve Karabiber Kokusu" - Son Dakika
Güncel

Dalgınlığa Karşı Zencefil ve Karabiber Kokusu"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Müzenin drone görüntüleri Müzeden detay görüntüler "Dalgınlığa karşı zencefil ve karabiber kokusu" Osmanlı'daki tedavi yöntemlerinin günümüze aktarıldığı Sağlık Müzesinin kokuyla tedavi bölümünde, bitki kokuları ve çiçeklerle tedavi anlatılıyor Osmanlı'daki tedavi yöntemlerinin günümüze aktarıldığı Sağlık Müzesinin kokuyla tedavi bölümünde çiçek ve bitli kokularıyla ruhsal direncin desteklenmesi, konsantrasyon artırılması ve dalgınlığın önlenmesi anlatılıyor.

18.05.2016 13:13

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Müzenin drone görüntüleri

Müzeden detay görüntüler "Dalgınlığa karşı zencefil ve karabiber kokusu"

Osmanlı'daki tedavi yöntemlerinin günümüze aktarıldığı Sağlık Müzesinin kokuyla tedavi bölümünde, bitki kokuları ve çiçeklerle tedavi anlatılıyor

Osmanlı'daki tedavi yöntemlerinin günümüze aktarıldığı Sağlık Müzesinin kokuyla tedavi bölümünde çiçek ve bitli kokularıyla ruhsal direncin desteklenmesi, konsantrasyon artırılması ve dalgınlığın önlenmesi anlatılıyor.

Sultan II. Bayezid tarafından 1488 yılında yaptırılan su, müzik ve koku ile psikolojik hastalıkların da tedavi edildiği ve şimdi müze olarak devrin tedavi yöntemlerinin anlatıldığı Sağlık Müzesi, tıp tarihine ışık tutmaya devam ediyor.

Manken ve duvar bilgilendirme notlarıyla geçmişin tedavi yöntemlerinin anlatıldığı müzede, Evliya Çelebi'nin notlarından da bazı bölümler aktarılıyor.

Evliya Çelebi'nin 1653 yılında Edirne seyahatinde kaydettiği notların yer aldığı bilgilendirmede psikolojik rahatsızlıkların nasıl tedavi edildikleri anlatılıyor.

-"İlkbahar: Delilik mevsimi"

Evliya Çelebi'nin seyahat notlarında şu gözlemlere yer veriliyor:

"Hastalar kışın ateşler yakılarak ısıtılmış odalarda, yumuşak döşekler ve yorganlarda ipek yuvarlak yastıklara dayanıp inlerler. Bazı odalarda delilik mevsimi ilkbaharda, Edirne'nin aşk deryasına düşmüş sevdalı aşıklar çoğalır. Bunlar hekimin emriyle bu tımarhaneye getirilir, aslan gibi kükreyerek yatarlar. Kimisi havuz ve şadırvana bakıp kalender hülyası sözler ederler. Bir kısmı da kubbenin etrafında olan çiçek bahçesindeki kuş seslerini dinleyip delilere mahsus ölçüsüz ve perdesiz yüksek seslerle feryad ederler."

Seyahat notlarında, Darüşşifa'da günün belirli saatlerinde hastalara çiçek koklatıldığını belirten Evliya Çelebi, limon, fesleğen, okaliptus, kişniş, ladenin konsantrasyon bozukluğu için, portakal, gül, yasemin, kişniş, zencefil ve ıtırın mutluluk, lavanta, bergamotun kızgınlığa karşı, zencefil, biberiye, fesleğen, limon, greyfurt, kişnişin unutkanlığa karşı, zencefil, karabiber ve biberiyenin dalgınlığa karşı kokularının kullanıldığını notlarına kaydetmiş.

Dalgınlığa Karşı Zencefil ve Karabiber Kokusu"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dalgınlığa Karşı Zencefil ve Karabiber Kokusu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement