Dijital Dönüşüm Hareketi kapsamında Türkiye'nin uçtan uca dijital kalkınmasını hedefleyen Vodafone'un son 5 yılda Samsun'a gerçekleştirdiği yatırım tutarı 128 milyon liraya ulaştı.
Vodafone'un açıklamasına göre teknoloji, hizmet ve sosyal yatırımlarını aralıksız sürdüren şirket, bu vizyon çerçevesinde Samsun'da gerçekleştirdiği yatırımlarını açıkladı.
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, Türkiye'nin ikinci en büyük uluslararası doğrudan yatırımı olan Vodafone'un 2006 yılından bu yana toplam yatırımlarının 14 milyar liraya ulaştığını bildirdi.
Vodafone Türkiye olarak Samsun'a büyük önem verdiklerini aktaran Aksoy, Samsunlulara en ileri mobil teknolojileri sunarak şehir ekonomisinin daha da güçlenmesine katkıda bulunmayı önemsediklerini dile getirdi.
Vodafone olarak gerek Samsun, gerekse bölgenin teknolojik altyapısını güçlendirmek ve hizmet kalitesini artırabilmek için yatırımlar yaptıklarına işaret eden Aksoy, son 5 yılda Samsun'a yaklaşık 128 milyon liralık yatırım gerçekleştirdikleri bilgisini verdi.
Samsun'da toplam 19 mağazalarıyla ve çağrı merkezleriyle faaliyet gösterdiklerine dikkati çeken Aksoy, sözlerine şöyle devam etti:
"Samsun'da 968'i çağrı merkezimizde olmak üzere toplam bin 260 kişiye istihdam sağlıyoruz. Samsun, sosyal yatırımlarımız açısından öncelik verdiğimiz iller arasında yer alıyor. MEB ve AÇEV iş birliğinde yürüttüğümüz 'Geleceğe İlk Adım' projemiz kapsamında, Samsun'da 4, Karadeniz Bölgesi'nde 80 ana sınıfımız bulunuyor. Proje kapsamında Samsun'da 465, Karadeniz Bölgesi'nde 9 bin 320 çocuğumuzun kaliteli okul öncesi eğitim almasına destek verdik. UNDP ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ile birlikte yürüttüğümüz 'Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak' projemiz kapsamında ise Samsun'da 10 bin 34, Karadeniz Bölgesi'nde 156 bin 70 gencimize ücretsiz bilgisayar eğitimi sağladık."
"Türkiye'de işletmelerin dijitalleşme endeksinin yüzde 52 olduğu sonucuna vardık"
Engin Aksoy, Türkiye'nin rekabet gücüne güç katacak çözümlere odaklanılması gerektiğini bildirdi.
İktisadi büyümenin itici gücünü KOBİ'lerin teşkil ettiğini aktaran Aksoy, değişimin katalizörü konumundaki KOBİ'lerin attıkları adımlarla, sadece kendilerinin değil Türkiye'nin de kaderini belirleyecek güce sahip olduklarını düşündüklerini dile getirdi.
KOBİ'lerden büyük işletmelere kadar tüm şirketlerin iş ortağı olarak Komple İletişim Hizmetleri çatısı altında pek çok ürün ve servisi dünyanın son teknolojisiyle sunduklarını anımsatan Aksoy, şirketleri rekabette bir adım öteye taşıyacak çözümün, teknolojiyi benimseme ve hızla dijitalleşmeden geçtiğine vurgu yaptı.
Bu nedenle Vodafone olarak Türkiye'nin dijital dönüşümüne öncülük etmeyi hedeflediklerini vurgulayan Aksoy, dijital dönüşümün iş dünyası için rekabet avantajı ve farklılaşmak demek olduğunun altını çizdi.
Türkiye'de işletmelerin dijital haritasını çıkarmak, ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla geliştirdikleri Yarına Hazırım Platformu'nu "www.yarinahazirim.com" adresi üzerinden hizmete açtıklarını anlatan Aksoy, "Yarına Hazırım Platformumuz, bugüne kadar 1,3 milyon defa ziyaret edildi. Accenture iş birliğiyle yürüttüğümüz araştırmada 35 bin işletmeye ulaştık. Türkiye'de işletmelerin dijitalleşme endeksinin yüzde 52 olduğu sonucuna vardık" ifadelerini kullandı.
Yarına Hazırım Platformu'nda Samsun'daki şirketlerin de dijitalleşme haritasını çıkardıklarını bildiren Aksoy, şunları kaydetti:
"Samsun'da 100 şirkete ulaştık ve çok önemli veriler elde ettik. Samsun'daki şirketlerin dijitalleşme endeksi yüzde 49 çıktı. Yarına Hazırım Platformu ile işletmelerin dijitalleşme endekslerini ideal düzeye yükseltmelerine yardımcı olduk. Bu platformla, işletmelerin değişen iş dünyasında yarına ne kadar hazır olduklarını ücretsiz test ederken aynı zamanda verimliliklerini artırmak için nelere ihtiyaçları olduğunu da anlamalarını sağlıyoruz. Sadece kendi müşterilerimize hizmet vermiyoruz; müşterimiz olsun olmasın, Türkiye'deki tüm işletmelerin dijitalleşme endeksini çıkarmaya yönelik bir platform sunuyoruz. İşletmelerin dijitalleşmelerini artıracak çözümler finansal karlılıklarına da olumlu katkı sağlıyor. Dünyada dijitalleşen işletmelere baktığımızda, bu işletmelerin kaynaklarını artırmadan gelirlerini sektörlerinin yüzde 9 üzerinde büyüttüklerini, karlılıklarının sektörlerinin yüzde 26 üzerinde gerçekleştiğini, pazar değerlerinin sektörlerinin yüzde 12 üzerinde belirlendiğini görüyoruz."
- İşletmeler verimliliklerini artıracak çözümleri kullanmıyor
Bu arada Vodafone'un araştırmasına göre, Türkiye'deki işletmeler var olan çözümleri kullanmıyor. Samsun'daki şirketler de Türkiye genelindeki işletmelerle benzer özellikler taşıyor.
Samsun genelinde Yarına Hazırım Platformu'na katılan şirketler ilginç veriler ortaya koydu.
Buna göre her 10 işletmeden 8'inin müşteri yönetimini ve bağlılığını artıracak çözüme ihtiyacı var. Ancak işletmelerin yüzde 69'u bu çözümleri kullanmıyor. Bu çözümler işletmelere yüzde 35'e varan oranda daha fazla müşteri adayına erişim olanağı sağlıyor.
Her 10 işletmeden 7'si sahada araç kullanıyor. Ancak, bu işletmelerin yüzde 58'i, yüzde 15'e varan yakıt tasarrufu sağlayan Araç Takip çözümünü kullanmıyor.
Her 10 işletmeden 7'sinin ürün yönetimini artıracak çözüme ihtiyacı var. Ancak yüzde 64'ü bu yazılımları kullanmıyor. Bu çözümler işletmelere yüzde 28'e varan oranda satışlarını artırma fırsatı sağlıyor.
Vodafone'un araştırmasında, Samsun'da elektrik malzemeleri toptan ticareti yapan Borel Tekno Elektrik'in dijitalleşme endeksi yüzde 75 olarak tespit edildi. Satış ekibi, şirket içindeki iletişimin ve iç süreç operasyonlarının daha hızlı ve güvenilir olması için tablet uygulamasına geçti.
Çalışanlar, uzaktan sisteme bağlanma imkanı ile müşteri görüşmelerinde stok ve cari hesap bilgilerine ulaşarak reel ve güvenilir satış yapma olanağı buldu.
Şirket ayrıca, araç takip sistemlerini kullanmaya başlayarak hem çalışanlarının güvenliğini sağladı, hem de araçların daha etkin ve rasyonel kullanımı ile zaman ve yakıt tasarrufu elde etti. Araç takip hizmeti ile araç kullanımları kontrol edildiği için kullanım kalitesi iyileştirildi ve yaklaşık yüzde 25 yakıt tasarrufu sağlandı.
Hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren Tozlu Tekstil'in dijitalleşme endeksi ise yüzde 100 olarak belirlendi. Türkiye çapında ürün ve hizmet sağlayan firma, saha çalışanlarının işlerini daha hızlı ve doğru bir şekilde gerçekleştirmesi için tablet uygulamasına geçti. Ayrıca, araç takip sistemlerini kullanarak hem yakıt konusunda yüzde 30'a varan avantaj sağladı, hem de teslimat zamanlamalarını iyileştirdi.
İşletmeler, Yarına Hazırım Platformu'ndaki uygulamayı kullanarak dijitalleşme endeksini ve ihtiyaçlarını belirledikten sonra isterlerse, verimliliklerini artıracak Vodafone İş Ortağım çözümlerine ulaşabiliyor.
Bu kapsamda işletmelere, müşterinin ihtiyacını karşılamak üzere Ekip Yönetimi Çözümleri, Operasyonel Yönetim Çözümleri ve Müşteri Bağlılığı Çözümleri olmak üzere 3 başlıkta toplanan Vodafone İş Ortağım çözümlerinden en uygun olanı öneriliyor.
Son Dakika › Güncel › Dan Samsun'a '128 Milyon Liralık Yatırım' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Yorumlar (1)