Türkiye'de "Eğitimde Fırsat Eşitliği"nin öncü kuruluşu Darüşşafaka, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları için, kamuoyu önderlerinden oluşan "Konuşmacı Platformu" kurdu.
Konuşmacı Platformu, Darüşşafaka Yüksek Danışma Kurulu üyeleri, değişik konularda sahip oldukları bilgi ve deneyimlerden Darüşşafaka dışında kalan geniş kamuoyunun da yararlanması için gönüllük esasına dayalı olarak kuruldu.
Platform üyeleri; sağlıktan eğitime, ekonomiden bilim ve teknolojiye, sanattan spora uzman oldukları farklı alanlarda konuşmalar yaparak, bilgi ve deneyimlerini aktaracak. Kurul üyeleri farklı platformlarda birikimlerini paylaştıkça, hem dinleyenler, hem kuruluşlar hem de bu kuruluşların yapacakları bağışlarla Darüşşafakalı öğrenciler kazanacak.
Kuruluşlar ile alanında uzman, etkili ve deneyimli konuşmacılar arasında bir köprü görevini üstlenmesi hedeflenen Darüşşafaka Konuşmacı Platformu şu isimlerden oluşuyor:
PLATFODRM ÜYELERİ
Adnan Dovan, Dr. Ali Tigrel, Bülent Akarcalı, Bülent Tanla, Dr. Cem M. Kozlu, Defne Koz, Ertuğrul Kumcuoğlu, A. Faruk Göksu, Prof. Dr. Figen Esen, Prof. Dr. T. Güngör Uras, Günseli Tarhan, İsmet Berkan, Dr. Jale Onur, Dr. Lale Aytaman, Leyla Alaton, Prof. Dr. Mehmet Emin Karaaslan, Mesut Ilgım, Metin Akpınar, Dr. Murat Dayanıklı, Prof. Dr. Nahit Çakar, Prof. Dr. Nilüfer Eğrican, Ömer Kaymakçalan, Dr. Özgür Bolat, Reha Yolalan, Susan McMurrain, Şaban Erdikler, Şükrü Bozluolçay, Tarhan Erdem, Tayfun Bayazıt, Tezcan Yaramancı, M. Uğur Terzioğlu, Vahap Munyar, Vedat Özdan, Volkan Vural, Prof. Dr. Yusuf Balcı, Zekeriya Yıldırım.
GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYALI PLATFORM
Platform'a başvuran kuruluşlar, babası veya annesi hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz ama yetenekli Darüşşafaka öğrencilerinin eğitimle yaşamlarının değişmesine katkıda bulunmak üzere Darüşşafaka Cemiyeti'ne mütevazı bir bağışta bulunacaklar ve böylece 152 yıllık "Eğitimde Fırsat Eşitliği" misyonuna güç katacaklar.
Platformla ilgili bir açıklama yapan Darüşşafaka Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım, "Yüksek Danışma Kurulu üyelerimiz değişik konularda sahip oldukları bilgi ve deneyimlerden Darüşşafaka dışında kalan geniş kamuoyunun da yararlanması için gönüllük esasına dayalı bir platform kurmayı uygun buldular" dedi ve ekledi:
KATILIM VE DESTEK ÇAĞRISI
"Darüşşafaka misyonuna katkıda bulunmak isteyen, konularında uzmanlığı ve birikimiyle kendisini kanıtlamış dostlarımızın Konuşmacı Platformu'na katılarak sivil toplumda başlatılan bu öncü girişimi güçlendirmelerini diliyoruz. Özellikle iletişim, sanat ve spor alanlarında mevcut konuşmacı portföyümüzü güçlendirmeye ihtiyacımız var. Gönüllü konuşmacılarımızın uzmanlıklarından ve birikimlerinden yararlanmak isteyen, çalışanları ile üyelerine bu birikimin aktarılması ihtiyacını duyan kurumları da konuşmacılarımızı davet ederek Darüşşafaka'nın misyonuna destek olmaya çağırıyoruz."
DARÜŞŞAFAKA
Darüşşafaka Cemiyeti, 1863 yılından beri "eğitimde fırsat eşitliği" misyonuyla varlığını sürdürüyor. Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz ama yetenekli çocuklara kaliteli ve çağdaş eğitim olanağı tanıyor ve onların düşünen, sorgulayan, çevrelerine ve ülkelerine karşı sorumlu, aydın bireyler olarak hayata atılmalarını sağlıyor. Bugün Türkiye'nin dört bir köşesinden, sınavla seçilen 1.000'e yakın öğrenci, Darüşşafaka'da ortaokul 1. sınıftan liseyi bitirinceye kadar tam burslu, yatılı ve İngilizce eğitim görüyor.
BAĞIŞÇILAR
Darüşşafaka Cemiyeti bir sivil toplum kuruluşu olarak kurulduğu günden bu yana, hayırsever kişi, kurum ve kuruluşların bağışlarıyla varlığını sürdürüyor. Bireysel bağışçıların yanı sıra, İş Bankası, Doğuş Grubu ve TÜYAP gibi kuruluşların desteklediği Darüşşafaka, bu sayede Türkiye'nin dört bir köşesinden daha çok çocuğa el uzatarak onlara "eğitimde fırsat eşitliği" hakkı tanıyor. - İstanbul
Son Dakika › Güncel › Darüşşafaka'dan İş Dünyasına 'Konuşmacı Platformu' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?