Datça'daki Festivalde, Sadri Alışık Unutulmadı - Son Dakika
Güncel

Datça'daki Festivalde, Sadri Alışık Unutulmadı

Datça\'daki Festivalde, Sadri Alışık Unutulmadı

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, belediye tarafından düzenlenen, 'Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali'nin 2'nci gününde Türk Sineması'nın usta oyuncusu Sadri Alışık anıldı.

06.09.2012 11:43

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, belediye tarafından düzenlenen, 'Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali'nin 2'nci gününde Türk Sineması'nın usta oyuncusu Sadri Alışık anıldı. Sadri Alışık'ın onur ödülü, Belediye Başkanı Şener Tokcan tarafından, eşi Çolpan İlhan'a verildi.

Datça Açık Hava Tiyatrosu'nda 2 bine yakın sinemaseverin izlediği gecenin sunuculuğunu oyuncu Ali Sunal yaptı. Geceye, Eşref Kolçak, Safa Önal, Tunç Başaran, Güzin Özyağcılar, Ayten Uncuoğlu, Mustafa Alabora, Menderes Samancılar, Meral Çetinkaya, Gül Erdağ, Serap Aksoy, Yeşim Ceren Bozoğlu ve Burcu Kara gibi sinema emekçilerinin yanı sıra usta gazeteci Uğur Dündar da katıldı.

Festivalin 2'nci emek ödülü, televizyon dizilerinde ve beyazperde değişik karakterlere hayat veren oyuncu Meral Çetinkaya'ya verildi. Gazeteci Uğur Dündar, Çetinkaya'ya ödülünü verirken yaptığı konuşmada, "Meral Çetinkaya gibi çok değerli bir sanatçıya benim ödül verme şansına sahip olmam, aslında benim hayatımda alabileceğim en büyük ödüldür" dedi. Dündar'ın bu sözleri karşısında bir süre yere çöküp elleriyle yüzünü kapatan Çetinkaya, çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Gerçekten sanal bir dünyada ya da düşte gibiyim. Datça beni çok şaşırttı. Bana bu ödülünü vermeniz beni duygulandırdı. Sağolun. Hepimizin içine umut veriyorsunuz. Umut duygusunu yitirmeye başlamışken, yeniden bulur gibi oluyoruz. Umarım bu festival daha nice yıllar devem eder. Bu ödülü kamera arkasındaki sinema emekçileri adına alıyorum" diye konuştu.

Türk Sineması'nın unutulmaz isimlerinden Sadri Alışık'ın onur ödülü, Belediye Başkanı Şener Tokcan tarafından eşi Çolpan İlhan'a verildi. Hüzün ve sevinci aynı anda yaşadığını belirten İlhan, "Hüzün malum nedenlerden. İsterdim ki gelsin sizleri görsün, ödülünü kendi elleriyle alsın. Sevinç ise ölümünden yıllar sonra bile, binlerce insanın onun adına düzenlenen geceye gelerek onu bir kez daha bağrına basmasıdır" dedi.

'Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali'nin 2'nci günü Can Bonomo konseri ile sona erdi. - Muğla/ Datça

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Datça'daki Festivalde, Sadri Alışık Unutulmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement