Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye Muhalefeti, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Suriye'nin Dostları Çekirdek grubunu oluşturan 11 ülke ile telekonferans yöntemiyle görüştü.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile dün İstanbul'da verimli görüşmeler gerçekleştirdiğini yazdı. Türkiye ve İran'ın Suriye'de akan kanın durması için karşılıklı istişarelerde bulunduğunu yazan Davutoğlu, "Suriye Muhalefeti ile gerçekleştirdiği görüşmeler ışığında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile de son durumu değerlendirdik. Kerry ile görüşmemizin ardından Suriye'nin Dostları Çekirdek grubunu oluşturan 11 ülke arasında bir telekonferans gerçekleştirdik. Türkiye'nin girişimi ile yapılan bu görüşmede son dönemde Halep'te yaşanan insanlık dramını ve Cenevre hazırlıklarını değerlendirdik. Son dönemde varil bombalarıyla kadın-çocuk ayrım yapmaksızın işlenen cinayetleri durdurmak için atılması gereken adımları birlikte ele aldık" dedi.
DG(SSA) - Ankara
Son Dakika › Güncel › Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Kerry ve Suriye'nin Dostları Çekirdek Grubunu Oluşturan 11 Ülke ile... - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?