Davutoğlu: Bugün Bayram Günü - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: Bugün Bayram Günü

Davutoğlu: Bugün Bayram Günü

Urfa'dan 46 rehine ile birlikte geldiği Ankara Esenboğa Havaalanı'nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefete seslendi; "Bugün Bugün bir bayram günüdür.

20.09.2014 20:13

Önce Urfa'ya, buradan Ankara'ya götürülen 46 Türk vatandaşı için Esenboğa Havaalanı'nda düzenlenen karşılamada konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugün bir bayram günüdür. Sadece konsolosluk çalışanları için değil bütün milletimiz için bir bayram günüdür. 3 ayı aşkın bir zamandır gece gündüz onları hayal ettik, hep onlarla uyuduk onlarla kalktık" dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Çocuklarımızı okşadığımızda sayın cumhurbaşkanımızla birlikte onları düşündük, torunlarımızı okşadığımızda buradaki Deniz'i, Ela'yı düşündük. Hep birlikte dualar ettik. Şimdi bayram zamanı, şükür zamanı."

"Alınlarından öpüyorum"

"Başkonsolosumuza ve değerli ekibine teşekkür ediyorum. Vakur ve metin bir şekilde beklediler, dimdik durdular. Neyi temsil ettiklerinin bilinciyle devletlerine ve milletlerine güvendiler. Alınlarından öpüyorum, kucaklıyorum. Yine onların ailelerine, eşlerine, çocuklarına, babalarına, amcalarına teyzelerine teşekkür ediyorum. Hiçbir zaman karamsarlığa kapılmadılar. Bazılarını ben, bazılarını arkadaşlarımız aradı. 'Provokasyonlara kapılmayın, TC devletine güvenin' dedik."

"Provoke etmeye çalıştılar"

"Türk bayrağını dalgalandırmanın beledi oldu. Bundan hoşlanmayanlar bazı provokasyonlar içine girebilir. Ama onlar biliyordu ki Türkiye Cumhuriyeti devleti onları hiçbir zaman yalnız bırakmayacaklardı. Aileleri provoke etmeye çalıştılar. Dediler ki, 'bunlar cumhurbaşkanlığı seçimleri için malzeme olarak kullanılacaklar. Ama bu manzara, dünyaya ve o provokatörlere gösterdi ki bu devleti idare edenler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bir tek saç telini bile dünyaya değişmez. Onların bir tek saç teline zarar gelmesin diye bütün makam ve mevkileri feda ederiz. Onlar bu ailelelerin acılarını paylaşmaya hazır değillerdi. Şimdi konuşma vakti. Bu aziz millet acıyı da, kederi de, mutluluğu da paylaşmayı bilir. Ama acı ve keder üzerinden provokasyon yapmaya kalkışanların da maskelerini indirmeyi bilir. Bugün o maskeler indirilmiştir."

"Türkiye'nin her bir köşesinden mesajlar aldık. Hep şunu dediler, 'Gece ve gündüz dua ediyoruz, inşallah sağ salim gelecek' dediler. Gece vakti bu kardeşlerimiz için secdeye kapananalar oldu. Onların da alınlarından öpüyorum. Allah onlardan da razı olsun."

"Şimdi o provokasyon yapanlara da sesleniyorum. Gelin bari bugün bu sevinci paylaşın. Artık spekülasyonu bırakın. Bu milletle üzülün, bu milletle ağlayın, bu milletle sevinin."

"İsimsiz kahramanlar"

Güvenlik ve istihbarat teşkilatımız gece gündüz çalıştılar. Dün gece vatandaşlarımızı alıp getiren isimsiz kahramanları selamlıyorum ve onlara diyorum ki 'Sizler bu millet adına hareket ettiniz.' Daha önce Lübnanlı pilotları, Suriye'den Bünyamin [Aygün] kardeşimizi aldığımızdaki duygularımı yineliyorum.

"Bu topraklar ana kucağıdır"

"Bize sığınmaya gelen kim olursa 'Dinin, mezhebin nedir?' diye sormayız. 'Bu topraklar ana kucağıdır, gelin' deriz. Şimdi uluslararası toplumun harekete geçme vaktidir. Son mesajım uluslararası topluma. Suriye'deki zulme sessiz kalanlara. Kardeşlerimizi getirdik. ya 1.5 yıldır evlerine gidemeyenler? Suriyeliler, Kobani'den gelenler, onlara sahip çıkmanın vaktidir."

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Davutoğlu: Bugün Bayram Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement