Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi'nin görüşmesinde, ağırlıklı olarak Cenevre-2 Konferansı hazırlıklarının ele alındığı öğrenildi.
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bölge turu kapsamında Türkiye'ye gelen İbrahimi, dün Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) temsilcileriyle görüştü. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu tarafından çalışma yemeğinde ağırlanan İbrahimi'nin temaslarında, Cenevre-2 Konferansının hazırlıklarının bütün boyutlarıyla ele alındığı belirtildi.
Ankara Palas Devlet Konukevi'nde bir araya gelen Davutoğlu ve İbrahimi'nin yine ağırlıklı olarak Cenevre-2 Konferansı hazırlıklarını ele aldıkları, özel temsilcinin bu çerçevede bölgedeki son temasları hakkında Bakan Davutoğlu'nu bilgilendirdiği kaydedildi.
Bakan Davutoğlu'nun da İbrahimi'ye Londra'da gerçekleştirilen Suriye Halkının Dostları Çekirdek Grup Toplantısı kararlarına atıfla, elde edilen sonuçlar ve gelinen aşama hakkında bilgi verdiği ifade edildi. - Ankara
Son Dakika › Güncel › Davutoğlu İbrahimi Görüşmesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.