Davutoğlu'nun Danışmanı: ABD'nin Kobani Operasyonu PR Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu'nun Danışmanı: ABD'nin Kobani Operasyonu PR Kampanyası

Başbakan'ın danışmanlarından Cemalettin Haşimi, ABD ve koalisyon güçlerinin Kobani'ye düzenlediği hava saldırılarını "halkla ilişkiler kampanyası" olarak niteledi.

17.10.2014 12:01  Güncelleme: 12:14

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun danışmanlarından Cemalettin Haşimi, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Kobani'ye düzenlediği hava saldırılarını "halkla ilişkiler kampanyası" olarak yorumladı.

İngiliz Telegraph gazetesine konuşan Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörü Haşimi, "Biz Kobani'deki trajedi konusunda endişelenirken, bu teröre karşı verilen mücadelenin bir şekilde bir halkla ilişkiler kampanyasına dönüştüğüne inanıyoruz" dedi.

"BİRKAÇ BOMBA BIRAKMAK YETMEZ"

"Açıkçası tüm bu belli zamanlarda 'farkındalık yaratma' çabalarından yorulduk. Birkaç bomba bırakmak yetmez" ifadesini kullanan Haşimi, "Hava saldırıları gerekli ancak Suriye'nin geleceği konusunda siyasi bir perspektifiniz yoksa, hava bombardımanı yetmez ve Kobani bu şekilde saldırılan son kasaba olmaz." dedi.

"KENDİMİZİ APTAL YERİNE KOYMAYALIM"

Haşimi, "Kobani'deki durum gerçekten korkunç ama Suriye'de daha önce de benzer trajediler gördük. Kendimizi aptal yerine koymayalım" diye konuştu.

Telegraph'ın haberine göre, IŞİD militanlarının gerçekleştirdiği toplu infaz ve kafa kesme görüntülerinin uluslararası kamuoyunu histerik abartı durumuna ittiğini belirten Haşimi, BM'nin Kobani'nin "yeni Srebrenitsa" olabileceği yönündeki uyarılarının da siyasi boyut taşıdığını ve söz konusu iddiaların IŞİD'e karşı askeri saldırılar düzenlenmesi için uluslararası destek sağlanmasını hedeflediğini söyledi.

"BU, HALEP İÇİN ADİL DEĞİL"

"Kobani'nin bağlam dışında bırakılarak ayrı tutulup Suriye'deki tek dönüm noktası gibi görülmesi doğru bir okuma değil" ifadesini kullanan Haşimi, "Bu Halep için adil değil. Bu rejim ya da IŞİD tarafından harap edilen diğer kentler için adil değil" diye konuştu.

"ABD, IŞİD'LE MÜCADELEDE YPG'YE GÜVENİYOR, BU İNANILMAZ!"

Haşimi, PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG'yle ilgili ise "Uluslararası toplum bu devlet dışı aktörü, terör örgütü olarak niteleyeceğine, ki ABD de resmen böyle tanımlıyor, IŞİD'le mücadelede onlara güveniyorlar. Bu inanılmaz!" ifadesini kullandı.

Haşimi, "Bu strateji, Suriye'deki krizi çözme konusunda başarısız olacaktır. Ve bunun olası sonuçları hem Türkiye, hem bölge, hem AB, hem de küresel istikrar için olumsuzdur. Radikalizmin normalleştirilmesinden bahsediyoruz" dedi.

Davutoğlu\'nun Danışmanı: ABD\'nin Kobani Operasyonu PR Kampanyası
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Davutoğlu'nun Danışmanı: ABD'nin Kobani Operasyonu PR Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • gundi: Geçmiş güzelim bahari hüsnün kurkunun ecele faydasi yok orta doğunun super gücü büyük kürdistan : 26 15 Yanıtla
  • gerçekler can yakar: türkiye ortaduğunun kralı olabilirdi biraz cesaretli olsaydı kendi vatandaşına 2. sınıf muamelesi yapmayıp biraz yürekli olup türkmen kardeşlerini tecavüze uğramadan kafaları kesilmeden kurtarabilseydi ama ne yazıkki baştakiler dahil millet olarak korkudan müdahele yapamadılar en fazla gücümüzü sınamasınlar ya bırakın allah aşkına korktuk korkudan soydaşlarımızın ırzına gectiklerinde sesimiz cıkaramadık deyin şuan iş-iti destekliyoruz oda korkudan deyin konuyu kapatalım ama korkunun ecele faydası yok ulan yüzbinlerceniz bir tane kobane de catışan bir tane savaşçı etmessiniz gücümüzü sınamayınmış hadi lan ordan :))))) 23 11 Yanıtla
  • VURAL KARTAL: YASASIN USA: EY PKK, EY PYD biraz daha modern ve esnek politikalar izleyin. Yeter artik soguk savas dönemi bitti. Hiç bir ISRAIL yada ABD vatandasi Kürtlere zara vermedi. Ne zarar varsa bu islamci alçak çakal sürülerinden gelmistir. Eger Kürtler müslümanliga hayir deselerdi bunlar baslarina gelmezdi. Uyanin artik sene 2014, 1 milyonluk Luxembourg devlet siz 60-70 Milyon Kürt niye kurmuyorsunuz devletinizi TC ile RTE gibi dalavareci gürcülerle ne ugrasiyorsunuz. Türk devletinden medet umayin! ANLAMADIZMI DAHA! BUNLAR BARBAR VE NANKÖR! AYRILIN:petrolunuz, nüfusunuz, gerilaniz var! 14 14 Yanıtla
  • jitemdikken: korkmayın koyunlarr korkmayınn hahhahahha davuloğlu ne oldu pilanlar tutmadı dimi eşşek . . 16 7 Yanıtla
  • ali: kes sesini koyun. . . . 14 6 Yanıtla
  • AZAD: RTE SİZİN BEY ARAP BAHARI DEDİ ARAP DİYE BİŞİ KALMADI ORTADOĞU YIKILDI ESKİDE BÜTÜN KOMŞULAR DOST İDİ ŞUAN HEPSİ DÜŞMAN NEDEN BUNU KİMSE DEMİYOR İŞİNİZE GELMİYOR DEMİ KONU KÜRT OLDUMU BALIKLAMA ATLIYORSUNUZ HALBUKİ ESKİDE KARDEŞ DERLER BEN ÇOCUKKKEN ÖLE Bİ DÜŞÜN ME YOKTU YANILMIŞIM BİZİM KARDEŞİMİZ YOKKMUŞ SANIRIM FİKRİM BU 14 1 Yanıtla
  • jiyan: al sana bi cevher daha. . . . ne zeka. . . . ne analiz. . . . devletimiz harcatmaz bunları umarım. . . ya hepimiz geri zekalıyız demekk ki memleket olarak. . . bu tür insanlar başbakan danışmanı oluyor. . . . yazıklar olsun. . . . onbinlerce lira da maaş alıyordur. . . . ya da adam kaybetmenin acısıyla konuşuyor. . . . kobani düşmedi düşmiyecek ya. . . oh olsun işitçilere 11 3 Yanıtla
  • jiyan: bunlar nerde eğitiliyor acaba. . . . . herhalde derin stratejiyi çok okumuş bunlar. . . . . . 10 3 Yanıtla
  • BİR VATANDAŞ: HADİ ORDAN. IŞ-İT'E EL ALTINDAN SİLAH VERİN. ONLARDA BİNLERCE İNSANIN KAFASINI KESSİN MİLYONLARCASINI YERİNDEN YURDUNDAN ETSİN. SENDE BURDA VIR VIR VIR KONUŞ. YATACAK YERİNİZ YOK BİLESİNİZ. YASTIĞA KAFAYI KOYUNCA RAHAT YATABİLİYORMUSUNUZ? 9 1 Yanıtla
  • kobane: evet ya ışidliler ölecek diye cok endişelenmişsindir sayın danışman 8 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement