Denizli'de bulunan Denizli Adamı adı verilen kafatası fosili, Paris'teki Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nde düzenlenen etkinlikte Fransızlara tanıtıldı. Paris'te Türk Büyükelçiliği Kültür ve tanıtma Müşavirliği Avrasya'nın Merkezinde Anadolu'nun İlk İnsanı konferansı düzenledi.
Denizli Adamı Anadolu'nun İlk İnsanı Denizli Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Cihat Alçiçek ve Paris İnsan Paleontoloji Enstitü Ulusal Doğa Tarihi Müzesi paleontolog Dr. Amélie Vialet tarafından verilen konferans ile anlatıldı.
Prof.Dr. Mehmet Cihat Alçiçek, 'Homo Erectus' kafasının tanıtımı için bir araya geldik. Anadolu'muzun günümüzde olduğu gibi geçmişte de kıtalar arası bir köprü ve kültürlerin buluştuğu bir coğrafyada bulunması önemli. Homo Erectus fosili Paris'te bulunan İnsan Paleontoloji Enstitü işbirliği içinde Dr Amélie Vialet'in katkısı ile dünyaya duyurulmuş durumda. 2014 yılında Turizm Bakanlığı himayesinde başladığımız bu çalışma hepimiz için önemli. Çalışma Kültür bakanlığımızın himayesindedir. Anadolunun en eski insanı Homo Erectus fosilini bularak bilimsel anlamda insanlık tarihine, kültürümüzün köklerine ve özellikle Türkiye'mizin tanıtımına katkı sağlamış olmaktan dolayı büyük onur duyduğumu belirteyim dedi.
KAZIDA BULUNAN KAFATASI KOPYALARI SERGİLENDİ
Denizli Hozan ilçesi Kocabaş Mahallesinde 2002 yılında bir mermer ocağında, insanın atası olarak bilinen 'Homo Erectus' (dik durabilen insan) fosili buldu, incelenen fosilin 500 bin yıllık, 20-40 yaşlarında, siyah tenli bir erkeğe ait olduğu saptandı. 500 bin yaşındaki kafatası fosilinin keşfi insanlık tarihine, bilim dünyasına ilk insanların dünyaya dağılışları konusunda önemli ipuçları sağladı.
Son Dakika › Güncel › Denizli Adamı Paris'te... - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?