Denizli - Şehitler Dualarla Anıldı - Son Dakika
Güncel

Denizli - Şehitler Dualarla Anıldı

Denizli - Şehitler Dualarla Anıldı

Denizli Asri Mezarlık'taki Şehitlikte 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü Nedeniyle Tören Düzenlendi.

18.03.2011 15:00

DENİZLİ Asri Mezarlık'taki şehitlikte 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü nedeniyle tören düzenlendi. Sağanak yağmur altında duygulu anların yaşandığı törende şehitler için dua okundu, şehit yakınlarının gönülleri alındı. 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'ndan bir grup askerin "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" diyerek yürümesi dikkat çekti. İbrahim Cengiz İlköğretim Okulu'ndan bir grup öğrenci, şehitler için yazdıkları mektupları şehit yakınlarına teslim etti.

Asri Mezarlık'taki şehitlikte düzenlenen törene Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy, Denizli Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, DSP Milletvekili Hasan Erçelebi, şehit yakınları, askeri ve idari erkan katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şube Başkanı Emin Öztürk, aziz şehitlere layık olmak için her zaman görev başında olduklarını belirterek, "Ülkemizi bölmek parçalamak isteyen milletin huzurunu bozmak isteyen hainler, hangi maskeyi takarsanız takın, artık hainliğinizi gizleyemeyeceksiniz. Şehitlerimizden aldığımız güçle karşınızda daima bizi bulacaksanız" diye konuştu.

Piyade Kurmay Binbaşı Murat Durusoy ise, vatanın bölünmez bütünlüğüne yönelik tehditler karşısında bu büyük milletin şehit olmayı her zaman bir onur ve gurur kaynağı olarak gördüğünü vurguladı, "Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır dizesi bu anlayışımızın bir göstergesi olmuştur. Türk ulusu şehitlerinden aldığı şanlı tarihi ve azimle bugün ve gelecekte de ulusun bağımsızlığı ve vatanın bölünmez bütünlüğü için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırdır" dedi.

Konuşmaların ardından İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammet Çolak, 18 Mart Şehitleri şiirini okudu. Şiir okunurken, şehit yakınları duygulu anlar yaşadı. Daha sonra şehitler için dua okundu, protokol üyeleri tarafından mezarlarına karanfil bırakıldı.

İbrahim Cengiz İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencileri, şehitler için yazdıkları mektupları, şehit yakınlarına verdi.

11. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'ndan bir grup askerlerin yürüyüş sırasında "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" yürüyüş kararı sayması dikkat çekti. Tören polis şehitliğinin de ziyaret edilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli - Şehitler Dualarla Anıldı - Son Dakika


Advertisement