Denizlili Profesör Ödüle Doymuyor - Son Dakika
Güncel

Denizlili Profesör Ödüle Doymuyor

Denizlili Profesör Ödüle Doymuyor

Denizli'de doğup büyüyen, British Columbia Üniversitesi'nde profesörlüğe kadar yükselen Makine Mühendisi Prof. Dr. Yusuf Altıntaş, ödüle doymuyor.

31.07.2013 12:44  Güncelleme: 09:06

Denizli'nin Bekilli İlçesi'nde doğup büyüyen, British Columbia Üniversitesi'nde profesörlüğe kadar yükselen Makine Mühendisi Prof.Dr. Yusuf Altıntaş, ödüle doymuyor. Bu yıl Kanada Bilimler Akademisi tarafından 'Yılın bilim insanı' seçilerek Denizli ve Türkiye'ye gurur yaşatan Altıntaş'a, geçen Mayıs ayında Macaristan'da doktora ünvanı ve özel ödül, Haziran ayında ABD'de Makine Mühendisleri Birliği tarafından da 2013 yılının en iyi bilimsel makale ödülü verildi.

Bekilli İlçesi'nde dünyaya gelen ve 1975 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nden mezun olup 1978'de Kanada'ya giderek doktorasını British Columbia Üniversitesi'nde yapan Makine Mühendisi Yusuf Altıntaş, burada öğretim üyeliğine başlayıp, profesörlüğe kadar yükseldi. Bu yıl Kanada Bilimler Akademisi tarafından "Yılın bilim insanı" seçilerek Denizli ve Türkiye'ye gurur yaşatan Altıntaş'a, geçen Mayıs ayında Macaristan'da doktora ünvanı ve özel ödül, Haziran ayında ABD'de Makine Mühendisleri Birliği tarafından da 2013 yılının en iyi bilimsel makale ödülü verildi. Ödüle doymayan Altıntaş'a, son olarak geçen günlerde TÜBİTAK da ödüllendirdi. TÜBİTAK 2013 yılı Mühendislik Bilimleri Özel Ödülü'nü Altıntaş'a verdi.

BURS VEREN VAKIF KURACAK

Kanada'da 2011 yılında 'Yılın mühendisi' seçilen, Kanada'da yaşayan ve tatil için kısa süre önce Denizli'deki ailesinin yanına gelen bilim adamı Prof. Dr. Yusuf Altıntaş, 2010 yılında ise Kanada Kraliyet Akademisi'ne kabul edildi. 1872 yılında kurulan akademiye ilk seçilen Türk mühendisi olan ve 'Talaşlı imalat mekaniği, takım tezgahları dinamiği, çok eksenli tezgah sürücülerinin kontrolü, tırlanma dinamiği ve kararlılık analizleri, sanal ortamda talaşlı imalat fiziğinin simülasyonları, sensor destekli akıllı tezgah sistemleri' konularında önemli araştırmalar yaparak, çok sayıda ödül alan Prof. Dr. Altıntaş, "TÜBİTAK, ödül olarak plaket ve 50 bin TL verdi. Plaketi ömür boyu saklayacağım ama parayı doğup büyüdüğüm Bekilli İlçesi'ndeki üniversite öğrencilerine burs olarak bağışlayacağım. Bekilli'de üniversitesi öğrencilerine burs veren bir vakıf kurmak için çalışmaları başlattık" dedi. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizlili Profesör Ödüle Doymuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement