Depremden etkilenen Gürün ilçesinde 236 bina ağır hasar aldı - Son Dakika
Güncel

Depremden etkilenen Gürün ilçesinde 236 bina ağır hasar aldı

Depremden etkilenen Gürün ilçesinde 236 bina ağır hasar aldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Sivas'ın Gürün ilçesinde 236 bina ağır hasar aldı. Felaketi yaşayan 11 ilin dışında afet bölgesi ilan edilen ilçede dükkanlarından olan 40'a yakın esnaf konteynerde hizmet veriyor.

06.02.2024 12:13  Güncelleme: 05:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Depremden etkilenen 11 vilayetin dışında afet kapsamına alınan tek ilçe

Depremi iliklerine kadar hisseden ilçede 236 bina ağır hasar aldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Sivas'ın Gürün ilçesinde 236 bina ağır hasar aldı. Felaketi yaşayan 11 ilin dışında afet bölgesi ilan edilen ilçede dükkanlarından olan 40'a yakın esnaf konteynerde hizmet veriyor

SİVAS - Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Sivas'ın Gürün ilçesinde 236 bina ağır hasar aldı. Felaketi yaşayan 11 ilin dışında afet bölgesi ilan edilen ilçede dükkanlarından olan 40'a yakın esnaf konteynerde hizmet veriyor.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem meydana geldi. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler 11 ilde yıkıma neden oldu, binlerce insan hayatını kaybetti binlerce insan ise yaralandı. Depremi 11 il çok fazla hissetse de çevre illerde bu felaketten nasibini aldı. Özellikle Kahramanmaraş'a komşu olan Sivas'ın Gürün ilçesinde 236 bina ağır hasar aldı. Evlerinden ve dükkanlarında çıkmak zorunda kalan vatandaşlar konteynerlere yerleştirildi. Bir süre sonra alınan kararla birlikte Gürün ilçesi Afet bölgesi ilan edildi. Depremin üzerinden 1 yıl geçse de dükkanlarını kaybeden vatandaşlar konteynerlerde esnaflıklarını devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyor. Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi, 40'a yakın esnafın konteynerde esnaflıklarını sürdürdüğünü söyledi.

" Gürün'de köylerimizde ve mahallerimizde toplam 236 binamız ağır hasar aldı"

Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi, 20 esnafla birlikte ortak olarak kullandıkları iş hanının ağır hasar aldığını hatırlatarak, " Deprem döneminde Gürün'de köylerimizde ve mahallerimizde toplam 236 binamız ağır hasar aldı. Bu 236 ağır hasarlı binalarımızın birkaç tanesi hariç yıkımları gerçekleştirildi. Mahallelerdeki yıkımlarda belediye olarak hemşerilerimizin yanında yer alarak üstümüze düşeni yaptık. Diğer kalanları kaymakamlık ihale ile köylerde ve mahallelerde yıkımları gerçekleştirdi. Bizde belediye olarak depremden en çok etkilenen kutum olduk. Zira belediye hizmet binamızın içerisinde bulunan 20 esnafımızla ortak olarak kullandığımız iş hanımız ağır hasar aldı. Biz deprem sonrası sorumluluk anlayışımız gereği üstümüze düşeni yapma adına hemşerilerimizi Gürün'de mağdur etmeme adına o gün ki ve bugün ki kaymakamımız ile beraber hemşerilerimize devlet millet nerede dedirtmeme adına her türlü gayret ve çabayı son demine kadar elimizden gelen çalışmayı yaptık" dedi.

40'a yakın esnaf konteynerde esnaflığını sürdürüyor

İş yerlerinin ağır hasar alması sonrası iş yerleri yıkılan esnafın 1 yıldır konteynerde esnaflıklarını sürdürdüğünü söyleyen Başkan Çiftçi, " Şuan da 17 tane konteyner kent olarak dizayn ettiğimiz yerde hemşerilerimiz konteynerde kalmakta. Yaklaşık 35-40 civarında esnafımıza konteyner vererek 3-4 noktada hemşerilerimiz o güzel esnaflarımızın esnaflıklarını yapabilmeleri ve adreslerinin belli olması adına konteyner tahsis ederek hemşerilerimizin hayatla olan mücadelelerini sekteye uğratmama çocuklarının rızkını kazanmaları adına esnafımıza konteyner verdik. 1 yıldır esnafımız o konteynerlerde rızıklarını kazanma mücadelesi veriyorlar" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Depremden etkilenen Gürün ilçesinde 236 bina ağır hasar aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement