Depremzedelerden Çıplak Eylem - Son Dakika
Güncel

Depremzedelerden Çıplak Eylem

Depremzedelerden Çıplak Eylem

İzmit'in Arızlı Mevkiinde Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in talimatıyla yapılan 10 milyon dolarlık petrol yardımı karşılığı inşaa ettirilen deprem konutlarında sorunlar devam ediyor.

14.10.2010 17:58

İzmit'in Arızlı Mevkiinde Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in talimatıyla yapılan 10 milyon dolarlık petrol yardımı karşılığı inşaa ettirilen deprem konutlarında sorunlar devam ediyor. Kocaeli Valiliği'nin "Süreniz doldu" diyerek çıkmalarını istediği depremzedeler bugün de kent içinde yağmur altında çıplak eylem yaptı. Depremzedelerden üçü belden yukarı soyunarak kent içinde önce telgraf çekmek amacıyla PTT'ye, daha sonra da Kocaeli Valiliği ve AK Parti binasına yürüdü.

Marmara depreminin ardından birinci derecede yakınlarını kaybedenlerin barınmaları amacıyla yaptırılan Arızlı Irak Konutları'nda oturan depremzedeler bugün kent içersinde eylem yaptı. Merkez bankası önünde biraraya gelen yaklaşık 30 kişiden oluşan depremzede gurup arasından Recep Uğur, Engin Gönüllü ve Rıza İncekar adlı üç kişi belden yukarı soyundu. Yürüyüş yolu boyunca "Arızlı bürokratların değil depremzedelerin olacak", "Barınma hakkımızı istiyoruz", "Susma sustukça sıra sana gelecek" şeklinde slogan attılar.

Önce kent merkezindeki PTT binasına giden depremzedeler buradan Mecliste bulunan milletvekillerine sorunlarını anlatan mektup gönderdi. Ardından Kocaeli Valiliği önünde açıklama yapan depremzedeler daha sonra AK Parti Kocaeli binası önüne kadar yürüdü. Burada depremzedeler adına açıklama yapan Recep Uğur, "Bizler konutların tapusunu istemiyoruz. Barınma hakkımızı istiyoruz. Arızlıda tahliye işlemi sonrasında çıkabilecek intihar vakaları ve toplumsal olaylar yaşanabilir. Tüm Türkiye'nin izlediği bu davada olası yaşanabilecek herhangi bir kötü olay Sosyal Devlete yakışmayan görüntüleri ortaya çıkartacaktır. Bizler bu görüntülerin yaşanmadan barınma hakkımızın sağlanmasını istiyoruz." dedi. Gurup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Ergün AYAZ- Orhan UZUN- İZMİT- DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Depremzedelerden Çıplak Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement