Türkiye'yi Haziran ayında Londra'da uluslararası platformda temsil etme hakkı kazandı.
Ankara'daki ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Tesisleri'nde gerçekleşen Avrupa Science on Stage Bilim Festivali Türkiye seçmeleri ilginç projelere sahne oldu. Science on Stage Europe tarafından 17-20 Haziran 2015'te İngiltere'de gerçekleştirilecek Avrupa Science on Stage Bilim Festivaline Türkiye'den katılacak delege öğretmenleri belirlemek üzere yapılan seçmelere Türkiye'den 20 öğretmen katıldı. Katılımcı öğretmenler sorgulama temelli öğretim yaklaşımları ile oluşturdukları, Bilim ve Sürdürülebilir Dünya (çevresel ve küresel sorunları bilim yoluyla araştırmaya yönelik projeler), Katılımcı Bilim (her kesimden öğrencinin aktif katılımını sağlayan projeler), Bilim Eğitiminde Yenilenme (sınıf içi eğitimde yeni teknolojileri ve teknikleri kullanan projeler) ve Bilim Eğitiminde Yaratıcılık (bilim eğitimine bakış açısından özgün yaratıcılığa sahip projeler) temaları çevresinde hazırladıkları projeleri ile yarıştılar.
İzmir SEV'den elemelere 'Experimenter' projesi ile katılan Fen Bilimleri öğretmeni İbrahim Kasapoğlu, elemeleri geçerek Türkiye'yi Haziran ayında Londra'da uluslararası platformda temsil edecek beş öğretmen arasında yerini aldı. Experimenter projesi, robot teknolojisinin fen öğrenimine katkıda bulunması esasına dayanıyor. Hem öğrenmeyi kalıcı kılmak, hem de bilime çağdaş teknoloji aracılığı ile ilgi çekmeyi hedefliyor. Robotun kullanım alanı, tamamen öğretmenin hayalgücü ile sınırlı bulunuyor.
Science on Stage Bilim Festivali öğrencilerin bilime yönelik ilgilerini teşvik etmek, bilimi gündelik yaşam ile ilişkilendirmek, sorgulama temelli öğrenmeyi teşvik etmek amacı ile uluslararası boyutta Avrupa'da düzenleniyor.
Son Dakika › Güncel › Derste Robot Teknolojisi, İzmir Sev'e Başarı Getirdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?