Dev İhale Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

Dev İhale Sonuçlandı

Dev İhale Sonuçlandı

Gediz Elektrik Dağıtım AŞ'nin ihalesini Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu kazandı.

19.12.2012 15:45  Güncelleme: 16:02

Akdeniz ve Boğaziçi Elektrik Dağıtım özelleştirmelerini yapan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Gediz Elektrik Dağıtım AŞ'nin de ihalesini gerçekleştirdi. 13 firmanın teklif verdiği ihaleyi Elsan-Tümaş- Karaçay Ortak Girişim Grubu 1 milyar 231 dolarlık teklif ile kazandı.

İHALEDE ÖNEMLİ ANLAR

-İlk elemeli turda en yüksek teklif 815 milyon dolar oldu. Bu turda Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu elendi.

-İkinci elemeli tur için zarflar açılıyor.

-İkinci elemeli turda en yüksek teklif 979 milyon dolar oldu.

-İkinci turda en yüksek teklif 1.052 milyar dolar oldu. IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. elendi. İhalede 8 firma kaldı.

-Üçüncü elemeli turda zarflar açıldı. Bu turda en yüksek teklif 1.097 milyar dolar olurken, elenen firma Zorlu Holding oldu.

-İhalede 7 şirket kaldı.

-Dördüncü tur sonunda en yüksek teklif 1.167 milyar dolar oldu. Torunlar Gıda elendi.

-İhalede en yüksek teklif 1.228 milyar dolar. Bu turda Çalık Enerji çekildi.

-Enerjisa ve Fernas açık artırma sürecinde ihaleden çekildi.

- Genpa Telekom ihaleden çekildi.

-İhalede en yüksek teklifi 1 milyar 231 teklifi Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu verdi.

-İhale gelen son teklif ile sonra erdi.

BAŞVURAN ŞİRKETLER

İhaleye şu firmalar başvurmuştu:

Enerjisa Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, Park Holding Anonim Şirketi, Genpa Telekominikasyon ve İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, The TaTa Power Company Limited, Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu, Zorlu Holding Anonim Şirketi, Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu, İş-Kaya İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Fernas İnşaat Anonim Şirketi, Aksa Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi, IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi. Fernas İnşaat Anonim Şirketi, Aksa Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi, IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi.

1.9 MİLYAR DOLAR TEKLİF EDİLMİŞTİ

Gediz Elektrik'in Ağustos 2010'da yapılan ihalesinde en yüksek teklifi 1.92 milyar dolar ile İŞKAYA-MMEKA ortaklığı vermişti. Ancak daha sonra ödeme yapılmayınca ihale iptal edilmişti.

Gediz Elektrik, İzmir ve Manisa'nın elektrik dağıtımını gerçekleştiriyor. Gediz Elektrik'in toplam 2 milyon 345 bin abonesi bulunuyor.

ÖİB'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı Akdeniz Elektrik ve BEDAŞ ihalelerini en yüksek teklifle Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu kazanmıştı.

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Güncel Dev İhale Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement