Dev Kazanda 3.5 Ton Kavurma Pişecek - Son Dakika
Güncel

Dev Kazanda 3.5 Ton Kavurma Pişecek

Dev Kazanda 3.5 Ton Kavurma Pişecek

Ovit Yaylası'nda gerçekleştirilmesi planlanan rekor denemesinde 3.5 ton kavurma aynı anda pişirilecek.

04.07.2014 16:03

Ovit Yaylası'nda gerçekleştirilmesi planlanan rekor denemesinde 3.5 ton kavurma aynı anda pişirilecek.

Rize'nin İkizdere İlçesi Ovit Yaylası'nda Ekşioğlu Vakfı tarafından bu yıl 17.'si düzenlenecek olan Ovit Yayla Şenlikleri'nde yine bir rekor denemesi yapılacak. Bu yıl Guinness Rekorlar Kitabı temsilcilerinin gözetiminde 2 metre 65 cm çapında, 630 tilo ağırlığındaki dev kazanda aynı anda 3.5 ton kavurma pişirilerek davetlilere dağıtılacak. Kazanın yaklaşık 10 ton odun yakılarak ısıtılması planlanıyor.

Dev kazan 1-3 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek şenlik öncesi yaylaya çıkartılarak vinç yardımı ile denemenin yapılacağı bölgeye yerleştirildi.

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, hazırlıkları yerinde inceledi. Ekşi, Guinness'e yaptıkları rekor denemesi başvurusunun kabul edildiğini belirterek, "Bu yıl Ovit yaylasında bir ilki yaşayacağız. Yaptırdığımız dev kazanla Guinness Rekorlar Kitabı'na girerek Ovit'in adını tarihe yazdıracağız. Kazanda pişirilecek 3.5 ton kavurma halka ikram edilecek. Ovit Yaylası ve Ekşioğlu Vakfı'nı dünya bir kez daha tanıyacak. Amacımız bölge turizmine katkı sağlamak" dedi.

Şenliğin organizatörü Necati Selvitop ise yaptığı açıklamada, "Ekşioğlu ailesi Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük ailesi. Ekşioğlu ailesi hem hayır işlerinde hem şenlik organizasyonlarında bir marka haline geldi. Ali Ekşi başkanımızın önderliğinde vakıf meclisi ve yönetimi ile birlikte bu yıl görkemli bir organizasyon hazırlandı. Dev kazan yaptırıldı. Bu kazan için Guınnes'e yapılan başvuru kabul edildi ve hazırlıklarımız sürüyor. 60 kişilik aşçı kadrosu ve 300 kişilik bir hizmet ağı ile 40 bin kişiye 3.5 ton kavurma ikramı yapılacak. Tüm halkımızı gönül rahatlığı ile Ovit yaylasına bekliyoruz" diye konuştu. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dev Kazanda 3.5 Ton Kavurma Pişecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement