DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Türkiye'deki Maden İzinleri Cumhurbaşkanlığında Veriliyor - Son Dakika
Güncel

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Türkiye'deki Maden İzinleri Cumhurbaşkanlığında Veriliyor

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Türkiye'deki madenlerle ilgili tüm izinlerin ve ruhsatların Cumhurbaşkanlığı tarafından verildiğini belirtti. Babacan, bu yetkinin önce Başbakanlık, ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte Cumhurbaşkanlığına devredildiğini ifade etti. Madenle ilgili bir iş yapmak isteyenlerin mutlaka Külliye'de birilerini tanıması gerektiğini vurguladı.

16.02.2024 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bir televizyon programında " Türkiye'deki madenlerle alakalı tüm izinler, ruhsatlar... Tamamı Cumhurbaşkanlığında, külliyede veriliyor bu izinler. Taner Yıldız'ın Enerji Bakanlığı döneminde bu yetki bakanlıktan alındı, o zaman Başbakanlığa daha sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile beraber Cumhurbaşkanlığına alındı. Türkiye'de madenle ilgili bir işiniz varsa mutlaka Külliye'de birilerini tanımak zorundasınız" açıklamasını yaptı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, dün akşam Flash TV'de katıldığı bir programda ekonomiye ve ülke gündemine dair açıklamalar yaptı. Babacan, şunları dile getirdi:

"ERDOĞAN BU ÜLKENİN SORUNLARINI ÇÖZME KAPASİTESİNİ KAYBETTİ, KOSKOCA ÜLKENİN İTİBARI 5 PARALIK OLUYOR"

"Dedik ki ilk 6 ayda Türkiye'deki bütün kurumları ayağa kaldırırız. Ekonomi ile ilgili kurumları 3 ayda ayağa kaldırırız ama tüm kurumsal yapıyı ayağa kaldırmamız da 6 ay sürer. Enflasyonu tek haneye indirmemiz en fazla 2 yıldır çünkü daha önce yaptık. 34 yıldır yüksek seyreden enflasyonu ben ekonominin başındayken sağlam bir kadro ile 2 yılda tek haneye düşürdük ve uzun yıllar da tek hanede gitti. Enflasyonu tek haneye indirdiğimiz dönemde dünyada petrol fiyatları 20 dolardan 150 dolara çıktı. Petrol fiyatları 20 dolardan 150 dolara çıktığı dönemde biz enflasyonu tek haneye indirdik ve orada tuttuk. Bütün bunu dürüst ve ehil kadroyla, sağlam kurumsal yapılarla yaptık. Bizim inancımızda Nass'ın ayrı bir yeri vardır ama biz bunu siyasi amaçla istismar edenlerden değiliz. Şu andaki iktidarın en önemli varlık sebebi insanların temiz inançlarını sömürmek, istismar etmek. Erdoğan şunu çıksın bir açıklasın ya; seçimden önce Nass var tabii ki faiz inecek derken ve faizi yüzde 8,5'a indirip öyle seçime giderken seçimden sonra 8 ayda 8 kere niye faizi artırdığını bir açıklasın. Artık Erdoğan bu ülkenin sorunlarını çözme kapasitesini kaybetti, olmuyor, ülkeye sürekli yalpa yaptırıyor, bu koskoca ülkenin itibarı 5 paralık oluyor.

"TÜRKİYE'DEKİ MADENLERLE ALAKALI TÜM İZİN VE RUHSAT YETKİSİ CUMHURBAŞKANLIĞINDA"

Türkiye'deki madenlerle alakalı tüm izinler, ruhsatlar... Tamamı Cumhurbaşkanlığında, külliyede veriliyor bu izinler. Taner Yıldız'ın Enerji Bakanlığı döneminde bu yetki bakanlıktan alındı, o zaman Başbakanlığa daha sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile beraber Cumhurbaşkanlığına alındı. Türkiye'de madenle ilgili bir işiniz varsa mutlaka Külliye'de birilerini tanımak zorundasınız. Bunu unutmamak lazım, bakanlar, kurumlar falan gündemde ama asıl ruhsat Külliye'nin onayı olmadan mümkün değil yürümüyor o işler."

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Türkiye\'deki Maden İzinleri Cumhurbaşkanlığında Veriliyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Türkiye'deki Maden İzinleri Cumhurbaşkanlığında Veriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement