Devlet Bahçeli'den Akil İnsanlara: 63 Boş İnsan - Son Dakika
Güncel

Devlet Bahçeli'den Akil İnsanlara: 63 Boş İnsan

Devlet Bahçeli\'den Akil İnsanlara: 63 Boş İnsan

Devlet Bahçeli, gazetecilerin sorusu üzerine Başbakan Davutoğlu'nun toplantı yaptığı akil insanlar için "63 boş insan" dedi.

19.10.2014 18:22  Güncelleme: 19:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Açılış sonrası Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ü makamında ziyaret eden Devlet Bahçeli, gazetecilerin sorusu üzerine Başbakan Davutoğlu'nun bugünkü akil insanlarla yaptığı toplantıyı şöyle değerlendirdi:

"Akil insanlar toplantısı hiçbir sonuç vermemiştir. 63 boş insan yine meşgul olmak, oyalanmak için sayın Başbakan tarafından istismar edilmektedir. Daha önce Recep Tayyip Erdoğan da aynı yerde aynı toplantıyı yapıyordu. Şimdi de sayın Davutoğlu aynı yerde aynı toplantıyı yapıyor. Bir sonuç vereceği yok. Bunlar oyalama taktikleridir. Türkiye'nin bunlara harcayacağı bir zamanı yok, bunlara da ihtiyacı yok."

ARTİSTLER, BÖLÜCÜLER, DÖNEKLER
Devlet Bahçeli, bir önceki akil insanlar toplantısında da sert çıkışlar yapmıştı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın topladığı ilk akil insanlar toplantısına katılanlar için Bahçeli "artist, dönek, bölücü, terörist stepnesi, yandaş, menfaatperest, fikirsiz, vicdansız" ifadelerini kullanmıştı. Ayrıca Bahçeli, ilk akil insanlar heyetinin büyük bir vebalin altına girdiklerini ve ömürleri boyunca kendilerini takip edecek bir hatanın tarafı olduklarını ifade etmişti.

TOPLANTIYA 52 İSİM KATILDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Akil İnsanlar Heyeti ile "Başbakan" olarak ilk kez bir araya geldi. Davutoğlu'nun verieceği mesajlar kadar çözüm sürecinin ilk döneminde görev alan ve çalışmalarının sonunda hazırladıkları raporu hükümete ileten Akil İnsanlar heyetinden toplantıya kimlerin katılacağı da merak konusuydu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Akil İnsanlar heyeti ile yaptığı toplantıya hükümet neredeyse tam kadro katıldı. Akil İnsanlar Heyeti'nden ise 52 ismin toplantıya katıldığı görüldü.

İSTİFA EDEN ÜYELER YOKTU

Heyetin ilk döneminde göre yapan birkaç isim bugünkü toplantıya katılmadı. Toplantıya 63 Akil İnsan'ın hepsi davet edilse de istifalarını açıklayan Baskın Oran, Murat Belge ve Kürşat Bümin toplantıda yoktu.

GÖZLER GENCEBAY VE ERDOĞAN'I ARADI

Yılmaz Erdoğan, Orhan Gencebay'ın yokluğu göze çarparken, "Şu anda yorgan döşek yatıyorum, iyileşirsem gidebilirim" diyen Lale Mansur da bugünkü toplantıya katılmadı. Yücel Sayman'ın yurtdışında bulunması nedeniyle toplantıya katılamadığı öğrenildi.

CEMAATE YAKIN VAKFIN BAŞKANI ÇAĞRILMADI

Daha önceki liste için 'Akil İnsanlar' listesine isminin kendi rızası dışında yazıldığını söyleyen Genel- İş Sendikasının Başkanı Erol Ekici de bugünkü toplantıya katılmadı. Cemaate yakınlığıyla bilinen Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Cemal Uşşak ise toplantıya çağrılmadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Devlet Bahçeli'den Akil İnsanlara: 63 Boş İnsan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • adalet: Akil insanlar aklımızı başınıza alın boşa kürek sallamayın bu bölücüler silah bırakmaz 1 0 Yanıtla
  • ülkücü: akillerin akılları kendilerine yetmio hele içlerinden biri zaten pkk lı yılmaz erdoğan haini türk olan o deyusun filmlerini tiyotrolarını seyretmesin onun kazandığı tek kuruş askerime sıkılan mermidir türküm diyen seyretmesin kardeşlerim 0 0 Yanıtla

Advertisement