Dezinde Kaybolan 5 Genci Arama Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Dezinde Kaybolan 5 Genci Arama Çalışmaları Sürüyor

Dezinde Kaybolan 5 Genci Arama Çalışmaları Sürüyor

Kumburgaz, Kamiloba sahilinde iki gün önce öğle saatlerinde kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açılan 5 gençten halen haber alınamadı.

19.08.2014 07:18  Güncelleme: 08:02

Haber-kamera: Soner HASIRCIOĞLU/ İstanbul DHA

Kumburgaz, Kamiloba sahilinde iki gün önce öğle saatlerinde kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açılan 5 gençten halen haber alınamadı. Denize açıldıktan sonra kaybolan Mikail Çelik, Serdar Demir, Doğan Demir, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi'yi bulmak için Sahil Güvenlik, AFAD, GEDDAD, MAG AME ve İstanbul İtfaiyesi'ne bağlı ekipler gece boyunca aramalarını sürdürdü. Kaybolanların yakınları da arama çalışmalarını yerinde takip etti. Havanın kararması nedeniyle çalışmalarına ara veren polis helikopteri ile AFAD dalgıç timinin ise ilerleyen saatlerde yeniden arama çalışmalarına katılacağı bildirildi.

"GÖRÜŞ MESAFESİ DAHA KISITLI"

Arama çalışmalarında yer alan Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi (MAG AME) Türkiye Koordinatörü Hüseyin Karadayı, kurulan kriz masasında 5 gencin yakınlarına çalışmalar hakkında bilgi verdi. Havanın kararmasıyla birlikte görüş mesafesinin oldukça düştüğünü belirten Karadayı, "Gece olduğu için haliyle görüş mesafesi daha kısıtlı; ama çalışma bir şekilde devam ediyor. Şu anda Sahil Güvenlik botu var açıkta ve belli bir alanı tarıyor. İçeriden sahilin iç kısmına doğru 10 km'lik bir bölümü tarıyor" dedi.

Arama çalışmaları sırasında açıklama yapan Genç Denizciler Dayanışma Derneği (GEDDAD) Yönetim Kurulu Başkanı Umur Zamanoğlu ise, "Aramalarımız gece de devam ediyor. Termal kameralarla çalışıyoruz; projektörlerle beraber. Şuanda GEDAD ve Sahil Güvenlik botları denizde çalışıyor. Hava ışıdı helikopterler de çalışmalara destek verecek. Yaklaşık 100 mile yakın bir saha taranmış olacak. Bu da arama kurtarma çalışmalarının 4'te 3'lük bir kısmını karşılıyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dezinde Kaybolan 5 Genci Arama Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement