Diş Enfeksiyonları Kongresi Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Diş Enfeksiyonları Kongresi Yapılacak

Sakarya Üniversitesi, Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü ve BİOSAD işbirliği ile “Uluslararası Dental ve Oral Enfeksiyonlar Kongresi” düzenleniyor.

05.09.2018 16:41

Sakarya Üniversitesi, Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü ve BİOSAD işbirliği ile "Uluslararası Dental ve Oral Enfeksiyonlar Kongresi" düzenleniyor.

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde 7-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek kongrenin ana konuları arasında diş hekimliğinde sterilizasyon-dezenfeksiyon, merkezi sterilizasyon ünitesi (MSÜ) kavramları, kontrol ve denetlenmesi, çapraz enfeksiyonlar ile mücadele, diş hekimliğinde etkin ve akılcı antibiyotik kullanımı, bir kalite hasta güvenliği göstergesi olarak "klinikte hijyen" eğitimleri bulunuyor.

İlki bu yıl düzenlenen kongrenin ana teması "Ağızda Hijyen, Klinikte Güven" olarak belirlenirken, Kongre Başkanı Prof. Dr. Mustafa Altındiş, kongrede ulusal ve uluslararası akademik camiadan konuşmacıların yer alacağını kaydetti. Kongrenin Türkiye'de bu konuda yapılan ilk kapsamlı toplantı olma niteliği taşıdığına işaret eden Prof. Dr. Mustafa Altındiş, "Diş hekimliğinde kullanılan aletlerin çoğunluğu steril olmak (ya da tek kullanımlık) zorundadır. Bir hastada kullanılan bir alet başka hastada kullanılmadan önce kesinlikle temizlenmeli, ardından uygun koşullarda ve yöntemle steril edilmelidir. Yetersiz temizlik ve etkin olmayan sterilizasyon hastadan hastaya bir takım enfeksiyonların bulaşmasına yol açacaktır. Diş hekimliğinde sterilizasyon oldukça önemlidir. Yetersiz sterilizasyon enfekte/ kontamine aletlerinin temizlenmeden bir başka hastaya kullanmasına yol açabilir. Diş hekimliğinde yapılan tedaviler esnasında bazen hastadan hastaya ( Hepatit B, C), hekimden hastaya/ hastadan hekime (grip gibi) veya kontamine aletlerden hastaya bir takım enfeksiyonların buluşabilme ihtimali vardır. Bunlara çapraz enfeksiyonlar denir ve diş hekimliği pratiğinde, diş ve ağızda kullanılan enfekte aletlerle hepatit B, hepatit C, HIV ve benzeri kan ile geçen etkenlerin bulaşma olasılığı söz konusudur. Hepatit B ve C'li bir yeni hasta ile karşılaşıldığında, hastanın öyküsünde diş hekimliği uygulaması olup olmadığı da kesinlikle sorulmaktadır. Konuya hem sağlık çalışanları ve hem de bireyler dikkat etmelidir" dedi.

"Diş hekimliğinde akılcı antibiyotik"

Altındiş sözlerinin devamında, "Diş hekimliği tedavide antibiyotiklerin çok kullanıldığı disiplinlerden birisidir. Burada etkin, akılcı antibiyotik tüketilmesi, başarılı tedavi ve direnç gelişiminin önlenmesi açısından son derece önemlidir. Bu konuda gerek hekimlerimiz ve gerekse ilacı kullanan bireylerin akılcı davranması son derece önemli olacaktır. Kongre, diş hekimliğinin tüm alanlarında dental ve oral kökenli enfeksiyonlara, bu enfeksiyonların tedavisinde tercih edilen antibiyotiklerin akılcı ve doğru kullanımlarına da dikkat çekmeyi amaçlamaktadır. Kongremizin diğer ana konuları arasında; oral mikrobiyota, oral mikrobiyota kaynaklı sistemik ve metabolik hastalıklar, dental ve oral enfeksiyonlarda güncel tedavi yöntemleri, antibiyotik ve kemoterapötik seçiminde dikkat edilmesi gerekenler, implant tedavilerinde enfeksiyon kontrolü, dental pratikte sterilizasyon ve dezenfeksiyon konsepti ve önemi, ağız ve diş sağlığı merkezleri ve kamu kurumlarında merkezi sterilizasyon ünitesi (MSÜ) yapılanması, enfeksiyon sürveyansi, kros kontaminasyonlar ve benzeri ilintili konular bulunmaktadır" diye konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diş Enfeksiyonları Kongresi Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement