Diyarbakır'da "AB Günü" Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da "AB Günü" Kutlamaları

AB Günleri çerçevesinde AB Türkiye Delegasyonu Siyasal İlişkiler ve Dış İlişkiler Sorumlusu 1. Müsteşarı Stefano Fantaroni, Dicle Üniversitesi'nde bir grup öğrenciyle bir araya geldi.

08.05.2015 10:43

İktisat Fakültesi öğrencileri ve öğretim elemanları ile buluşan Fantaroni, öğrencileri AB konusunda bilgilendirdi.

Avrupa Gününün kutlanma sebeplerine değinen Fantaroni, AB Bilgi Merkezi ile Diyarbakır'da Avrupa Birliğini kutlamak için hafta sonu bir takım etkinlikler planladıklarını söyledi.

9 Mayıs Cumartesi günü AB'nin 65. Yaşını kutlayacağını söyleyen Fantaroni "9 Mayısın geçmişine baktığımızda Robert Shuman, o zamanki dışişleri bakanıydı. Kendisi bir bildirge sundu. Ve bu yaptığı bildirge ile açıklamada AB'nin temelini oluşturdu. Aslında yaptığı bildirinin amacı Avrupa'da savaşların önünü kesmekti. Robert Shuman'ın o zamanki yaptığı açıklamaya baktığımız zaman açıklama 2. Dünya savaşından 5 yıl sonra yapılmıştı. Yani bütün kıta tahrip olmuş yıkıma uğramıştı. Kendisi Avrupa'da savaş yaşanmaması için bütün Avrupa devletlerinin bir araya gelmesi, birleştirilmesi gerektiğini ifade etmişti" dedi.

AB'nin, sadece bir ekonomik topluluğu olarak öngörülmediğini, kısmen siyasi bir topluluk olduğuna da dikkat çeken Fantaroni, AB'nin her şeyden önce bir barış projesi olduğunun altını çizdi.

Bu birliğin 500 milyondan fazla vatandaş için barış, güvenlik ve özgürlük alanı oluşturduğunu belirten Fantaroni ayrıca önceden hiç öngörülmemiş derecede refah yarattığını ve ekonomik istikrarı sağladığını ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da 'AB Günü' Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement