Diyarbakır'da Kürt Kadın Askerlere Kendini Siper Etti - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Kürt Kadın Askerlere Kendini Siper Etti

Diyarbakır\'da Kürt Kadın Askerlere Kendini Siper Etti

Cizre'de ölen iki kişinin cenazeleri defnedildiği sırada tank taburuna saldırmaya kalkan öfkeli kalabalığı yaşlı bir kadın durdurdu.

28.12.2014 20:25  Güncelleme: 10:53

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Cizre'ye getirilen Yasin Özer ve Barış Dalmış'ın cenazeleri ilçe girişinde kalabalık bir grup tarafından karşılandı.

GÜVENLİK GÜÇLERİNE SALDIRI

Cizre İlçe girişindeki İdil Yolu üzerinde büyük bir kalabalık tarafından karşılanan cenazeler, sloganlarla Asri Mezarlığa götürülürken kabalıktaki bazı gruplar önlem alan güvenlik güçlerine saldırdı. Güvenlik güçleri bu gruplara karşı tazyikli su ve gaz bombası kullandı.

CENAZELER SLOGANLARLA UĞURLANDI

Asri Mezarlıkta yapılan törenin ardından omuzlara alınan tabutlar yine sloganlarla defnedilecekleri mezarların başına getirildi. Cenazeler defnedilirken, güvenlik güçleri kalabalığa uzak noktada durdu.

TABURA SALDIRANLARIN KARŞISINA ÇIKTI

Cizre'de cenazeler beklenirken gerginliğin tırmandığı sırada, yüzleri maskeli bir grup, olayların olduğu Nur Mahallesi ile Cudi Mahallesi arasında bulunan Cizre Tank Taburu'na taşlarla saldırdı.

KÜRT KADIN ASKERLERE SİPER OLDU

Saldırganların önüne geçen, adını söylemek isteyen yaşlı bir kadının Kürtçe yaptığı konuşmada, "Askerleri taşlamanız barış görüşmelerine zarar verir. Yaptığınız doğru değil" diyerek saldırıyı önlemeye çalışması dikkati çekti.

ABDULLAH DENİZ DOĞDUĞU KÖYE DEFNEDİLDİ

Cizre ilçesine bağlı Nur Mahallesi'nde YDG-H üyelerinin saldırısı sonucu öldürülen 65 yaşındaki Abdullah Deniz'in cenazesi, Malatya Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından memleketi Şırnak'a bağlı Kızılsu köyüne getirildi. Köy camisinde kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınan Deniz'in cenazesi, tekbirler ve salavatlar eşliğinde defnedildi. Deniz'in cenazesine HÜDA-PAR üyelerinin yanı sıra köy halkının da yoğun katılım gösterdiği görüldü. Cenazeye katılan halk, sık sık tekbirler getirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Kürt Kadın Askerlere Kendini Siper Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Real mardin: O kadının oğlu orda asker olabilir yada o taş atanların belki de buna TC devleti utansın kimse değil 19 18 Yanıtla
  • HDP AKP KOALİSYONU HAYIRLI OLSUN BATIDA YAPILACA: BÖLGEDE YAŞAYAN KÜRTÇE KONUŞAN HALKÇA BİLİNEN ERMENİ AİLELERİ PKK SAFLARINDA AİLELERİ BASKI ALTINDA TUTMAYA ÇALIŞIYORLAR TEK UMUTLARI BARIŞ SÜRECİ DENEN OLAYDAN SONRA ERMENİLERİN ARAZİLERİNİN YİNE KORUNACAĞI DÜŞÜNCESİ KÜRTÇE BİLEN SÜNNETSİZ GAYRİMÜSLÜMLER MÜSLÜMAN KÜRT HALKINA İHANETLERİNİ TEKRAR KOYDULAR SÖZDE KÜRTLERE ERMENİLERİ KATLEDİN CENNETE GİRECEKSİNİZ DİYE TÜRKLER OYUN ETMİŞ 25 12 Yanıtla

Advertisement