Diyarbakır'da Mustazaf-Der Protestosu - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Mustazaf-Der Protestosu

Diyarbakır\'da Mustazaf-Der Protestosu

Yargıtay'ın kapatma kararını onayladığı Mustazaf-Der'in Diyarbakır'da düzenlediği 'Ahde Vefa' mitingine yaklaşık 14 bin kişi katıldı.

27.05.2012 20:29

Yargıtay'ın kapatma kararını onayladığı Mustazaf-Der'in Diyarbakır'da düzenlediği 'Ahde Vefa' mitingine yaklaşık 14 bin kişi katıldı. Kapatılan Mustazaf-Der Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, siyasi bir oluşum başlatacaklarını ve bundan sonra 'Mustazaflar Hareketi' olarak yollarına devam edeceklerini söyledi.

Genel Merkezi Diyarbakır'da bulunan Mustazaflar ile Dayanışma Derneği'nin (Mustazaf-Der) kapatılması kararının Yargıtay'ca onanması, Diyarbakır' İstasyon Meydanı'nda düzenlenen ve yaklaşık 14 bin kişinin katıldığı bir mitingle protesto edildi.

Kadınların çoğunlukta olduğu miting saat 16.00'da başladı. Miting öncesi İstasyon Meydanı'na çıkan tüm yolar trafiğe kapatılarak, güvenlik noktaları oluşturuldu. Kürtçe, Türkçe konuşmaların yapıldığı ve sloganların atıldığı mitingde, İslami müzik grupları da ilahiler okudu.

Mitingde konuşan kapatılan Mustazaf-Der'in Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, şubelerini ortak platformlarda, birlikte çalıştıkları Batman merkezli "Mustazaflar Cemiyeti" çatısı altında toplayacaklarını. Yeni bir siyasi oluşum başlatacaklarını, bundan böyle, "Mustazaflar Hareketi" olarak yollarına devam edeceklerini belirten Yılmaz, "Tağutların, zalimlerin, zorbaların, tahtını salladığımız için, birbirine düşman edilmek istenen Müslüman Kürtleri ve Türkleri Peygamber sevgisi etrafında buluşturduğumuz için, halkımıza, halkımızın inancına, kimliğine sahip çıktığımız için, derin ve karanlık yapılar tarafından hedef haline getirildik. Mazlum ve Mustazaflar'ın hamisi, yol göstericisi, temsilcisi olan derneğiniz, haksız ve hukuksuz bir şekilde kapatıldı, kapattırıldı" dedi.

Derneklerinin kapatılmasıyla, çalışmalarının sona ermediğine dikkat çeken Yılmaz, "Dernek kapatılmasıyla bitecek bir yapı değiliz. Bizler halkın kendisiyiz. Önümüze konan tüm engelleri, İslam'ı referans alarak aştık. Yeni bir siyasi oluşuma başladık. Bundan böyle 'Mustazaflar Hareketi' olarak yola devam edeceğiz. Bozulan toplumsal barışın ve kardeşliğin yeniden tesisi için, Kürt sorunun adalet ve kardeşlik temelinde çözülmesi için yoğun bir çalışma içine gireceğiz" diye konuştu.

FB-BB(GG/SSA) - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Mustazaf-Der Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement