Diyarbakır Valisi Güzeloğlu: Terör Yok Olana Kadar Mücadele Devam Edecek - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Valisi Güzeloğlu: Terör Yok Olana Kadar Mücadele Devam Edecek

Diyarbakır Valisi Güzeloğlu: Terör Yok Olana Kadar Mücadele Devam Edecek

DİYARBAKIR Valiliğine atanan Hasan Basri Güzeloğlu, terörle mücadelenin tüm boyutlarıyla devam edeceğini belirterek, "Diyarbakır ve bu ülkenin terör tehdidi ortadan kalkana kadar, bu unsur tamamen yok olana kadar güvenlik güçlerimizin, silahlı kuvetlerimizin, korucularımızın ve halkımızın...

30.06.2017 15:09

DİYARBAKIR Valiliğine atanan Hasan Basri Güzeloğlu, terörle mücadelenin tüm boyutlarıyla devam edeceğini belirterek, "Diyarbakır ve bu ülkenin terör tehdidi ortadan kalkana kadar, bu unsur tamamen yok olana kadar güvenlik güçlerimizin, silahlı kuvetlerimizin, korucularımızın ve halkımızın bu mücadelesi karalılıkla devam edecek" dedi.

Valilik Kararnamesiyle Kocaeli Valiliğinden Diyarbakır Valiliğine atanan Vali Hasan Basri Güzeloğlu eşi Ayşe Güzeloğlu ile birlikte Diyarbakır'a geldi. Vali Güzeloğlu'nu havalimanında Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, kamu kurum müdürleri karşıladı. Havalimanında kendisini karşılayanlara teşekkür eden Vali Güzeloğlu, burada gazetecilere açıklama yaptı. Diyarbakır Valisi olarak, kentte olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır'ın medeniyet geçmişinin kadim kenti, kültürün çok önemli bir merkezi ve inanç dünyasının sahabeler şehri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle Diyarbakır Türkiye'nin mührü ve kalbidir. Diyarbakır'a hizmet etmek büyük bir mesuliyet, onur ve şereftir. İnşallah bu andan itibaren Diyarbakır'a hizmet etme onurunu heyecanını  ve bu noktadaki gayretini çok içten hissederek Diyarbakır'ı daha iyiye daha güzele ve daha gelişmiş kent gerçeğine taşımaya gayret edeceğiz. O noktada en büyük yardımcımız da Diyarbakırlı hemşerilerimiz olacak, görev süremiz boyunca Diyarbakır'ın her kişisine her meselesine ve her kesimine dokunarak dertlerini, dertlerimiz, sevinçlerini sevinçlerimiz kabul ederek hizmet etmeye gayret edeceğiz. Şüphesiz terörle mücadelenin kesin, kararlı ve her açıdan tüm boyutlarıyla sürdürülmesi devam edecek. Diyarbakır ve bu ülkenin terör tehdidi ortadan kalkana kadar, bu unsur tamamen yok olana kadar güvenlik güçlerimizin, silahlı kuvetlerimizin, korucularımızın ve halkımızın bu mücadelesi karalılıkla devam edecek. Bunun yanı sıra  önceliğimiz sosyal ve ekonomik kalkınmada yeni bir dönem başlatmak olacak, insanımıza dokunarak, onlarla buluşarak  gönül köprüleri kurarak yöneten ve yönetilen devlet ve millet ilişkisinin güven temelinde inşallah daha güzele taşımaya gayret edeceğiz. Ekonomik kalkınmada Diyarbakır'ın büyük bir birikimi müthiş bir potansiyeli var. Bölgenin ve yakın coğrafyasının merkezi  olan bu kadim kentte ekonomik alt yapıyı şüphesiz iş ve istihdam, üretim temelinde yeni bakış ele alacağız."

Yaklaşık 3 yıl Kocaeli Valiliği yaptığını belirten Vali Güzeloğlu, "Bugün Kocaeli'nin selamlarını getirirken, tüm Diyarbakır'a aynı zamanda oradaki bütün dostluklarımızı ekonomik, ticari üretim yapan organize sanayi bölgelerimizi bu anlamda Diyarbakır'ın potansiyeline katkı koyabilecek bütün ekonomik paydaşlarımızın da bu uğurdaki gayretini, niyetini ve şüphesiz bu noktadaki isteklerini getirdik. Bizim amacımız ve çabamız ekonomik kalkınmada üretim ve istihdam temelinde Diyarbakır'ın kalkınmasına bu bağlantıların bu dokunuşların mümkün olduğu kadar azami olmasını sağlamaktır. Hedefimiz insanımızın mutluluğu, huzur ve güven  ve teminin tesis edilmesidir. Her açıdan Diyarbakır bunu  hak etmektedir.. Biz bu çaba ve uğraş içerisinde olacağız"dedi.

Vali Güzeloğlu daha sonra Sur İlçesine giderek burada esnafla selamlaştı. Vali Güzeloğlu ile beraberindekiler daha sonra Ulu Cami'de Cuma namazı kıldı. Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun kentteki gezisi devam ediyor.

- Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Valisi Güzeloğlu: Terör Yok Olana Kadar Mücadele Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement