Dizisi Stantı Siyasetçi Akınına Uğradı - Son Dakika
Güncel

Dizisi Stantı Siyasetçi Akınına Uğradı

Dizisi Stantı Siyasetçi Akınına Uğradı

Siya Mem-u Zin, Türkiyeyi birleştirmeye devam ediyor

23.04.2012 10:50

Türkiye'de ilk defa çekilen Kürtçe drama dizisi olan Siya Mem-u Zin Ankara'da gerçekleştirilen Malatya Günlerinde siyasetçilerin akınına uğradı.

Geçtiğimiz haftalarda, Gazete ve internet sitelerinde haber olarak da yer alan ve büyük ilgi gören ekibin el ele kardeşlik pozu verdiği fotoğrafının yer aldığı 'Biz Türkiyeyiz' fotoğraf ve söylemi, Türkünden Kürdüne, Gürcüsünden, Arnavutuna, Lazından, Çerkezine bir Türkiye Mozaiği oluşturmuştu.

Ankara da düzenlenen fuar standını ziyaret eden farklı siyasi parti temsilcilerinin Siya Mem-u Zin standını ziyaret ederek bu mozaiğe destek vermesi dizi ekibini mutlu etti. Ahmed-i Haninin ünlü aşk destanı Mem-u Zin'den esinlenerek televizyona uyarlanan Siya Mem-u Zin (Mem-u Zin'in gölgesinde) adlı dizi hakkında bilgi alan Bakanlarımız, ekibe teşekkür etti.

Ankara'da 18-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 'Malatya Günleri''nde Siya Mem-u Zin standını Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saral eşliğinde, İçişleri Bakanımız İdris Naim Şahin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım, Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz, Kültür Bakanı Müsteşarı Özgür Özarslan, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, çok sayıda milletvekilimiz gezerek Dizi Koordinatörü Ziynet Deniz ile Dizinin İletişim Danışmanı Nihan İnal'dan dizi hakkında bilgi aldılar. Ekibe başarılar dilediler.

Siyasetçilerimizin yanı sıra Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ve çok sayıda vatandaş fuarın birinci günü ve üçüncü günü gelen dizi oyuncularımız Cem Kurtoğlu, Bilal Akif Yörük, Yaprak Durmaz, Cengiz Toprak, Özlem Maden ve dizi müziklerini yapan Hakan Kara ile Siya Mem-u Zin standına uğrayarak sohbet etti.

'BİR AŞK DESTANI'

Malatya'nın Arapgir İlçesinde çekilen Siya Mem-u Zin feodalitenin kıskacında bir aşkın hikâyesini anlatıyor. Hani'nin 1694 yılında tamamladığı eser, adını 1450'de Cizre'de yaşanmış aşk hikâyesinin erkek kahramanı olan Mem ve onun sevgilisi olan Zîn'in isimlerinden alıyor. Hani, eserinde dönemin sosyo kültürel, siyasi ve günlük yaşamına, gelenek ve göreneklerine dair motifler de barındırıyor. Ahmet Hani'nin ünlü eseri Mem-u Zin Kültür Bakanlığı'nın Kürtçe'den Türkçe'ye çevirtip yayınladığı ilk eser olma özelliğine de sahip.

'DİZİ HER HAFTA PAZARTESİ AKŞAMI SEYİRCİYLE BULUŞUYOR'

Yönetmenliğini Yusuf Güven'in yaptığı dizi de Cem Kurtoğlu, Süleyman Karadağ, Bilal Akif Yörük, Yaprak Durmaz, Özlem Maden, Asuman Yolcu, Aysun Güven, Abdulkadir Kırıcı, Hakan Kara, Salim Kadıcık, Bekir Felhan, Cengiz Toprak, Sultan Demirci, Abdullah Alur, Hüseyin Yaşar, Türkan Kılıç, Evin Şahin Salgut, Gıyasettin Uçun, Mehmet Nesim Aslancı rol alıyor. Türkiye'de çekilen ilk Kürtçe drama dizisi olma özelliğine sahip Siya Mem-u Zin dizisi her Pazartesi akşamı saat 20.15'de TRT6 kanalında seyircisiyle buluşacak. Dizi de Mem İstanbul'da mühendislik okuyan bir genç, Zin ise eğitimli, at binen, piyano çalan bir ev kadını. Seyirci bu dizi de MEM'de; doğruluğu, dürüstlüğü, aşkı, Zin'de; şefkati, fedakarlığı, asiliği, Tacdin'de; dostluğu,mertliği, kardeşliği, Siti'de; yardımseverliği, iyiliği ve merhameti bulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dizisi Stantı Siyasetçi Akınına Uğradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement