Doğu'da Kış - Son Dakika
Güncel

Doğu'da Kış

Tunceli'de kent genelinde etkili olmaya devam kar yağışıyla beraber bazı karayollarında çığ riskinin arttığı bildirildi.

23.01.2016 15:21

Tunceli'de kent genelinde etkili olmaya devam kar yağışıyla beraber bazı karayollarında çığ riskinin arttığı bildirildi.

Karayolları 86. Şube Şefi Aydoğan Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışının Tunceli'de etkili olmaya devam ettiğini söyledi.

Tunceli'yi Elazığ ve Erzincan illeri ile ilçelere bağlayan karayollarında ekiplerin aralıksız kontrollerini yaparak karla mücadele çalışması yürüttüklerini ifade eden Ergün, şunları kaydetti:

"Kar yağışı zaman zaman etkisini artırarak devam ediyor. Özellikle Pülümür, Hozat, Ovacık, Nazımiye ilçeleri ile Tunceli-Erzincan karayolunu ulaşıma açık tutmak için ekiplerimiz aralıksız çalışıyor. Tunceli-Ovacık karayolunda bir kaç noktada meydana gelen kar kaymaları karla mücadele ekiplerimizin çalışmalarıyla temizlendi. Ama şunu belirtmekte fayda var. Devam eden yağışla beraber Tunceli-Pülümür ve Tunceli-Ovacık karayollarında çığ riski artıyor. Son dönemde bu yol üzerindeki mevcut çığ tünellerinden yüksek riskli olduğu tespit edilenler ilave tünellerle takviye yapılarak uzatıldı fakat sürücülerimiz olası çığ riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu'da Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement