Dört Üniversitede Kredi Kartı Uygulaması Yapılıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dört Üniversitede Kredi Kartı Uygulaması Yapılıyor

Dört Üniversitede Kredi Kartı Uygulaması Yapılıyor
01.07.2013 09:13  Güncelleme: 10:03

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dört üniversitede kredi kartı ile birlikte öğrenci kimlik kartı uygulaması yapıldığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dört üniversitede kredi kartı ile birlikte öğrenci kimlik kartı uygulaması yapıldığını, altı üniversitede ise banka kartı veya akıllı kart uygulaması olup bu uygulamaların ihtiyari olduğunu açıkladı.

ANKARA Üniversitenin sağladığı herhangi bir avantaj bulunmamaktadır. Kartlar çiplidir sadece üniversite kimlik kartlarındaki bilgiler paylaşılmaktadır. Öğrencilere zorlama ve dayatma yapılmamaktadır.

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ: Uygulama Nedeni: Kredi kartı limitli olarak değil ön ödemeli hesaba bağlı kart olarak kullanılmaktadır. Öğrencilerden nakdi para alınmamakla birlikte kart sahiplerine indirimli fiyatlar uygulanmaktadır. 2015'e kadar banka ile sözleşme yapılmasına rağmen, öğrenci ve velilerden gelen tepkiler üzerine bu uygulamanın iptali düşünülmektedir.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ: Uygulama Nedeni : Kredi kartı uygulaması sadece talep halinde mevcuttur. Zorunlu uygulama bulunmamaktadır. Nakit kullanımının üniversite içinde kaldırılması amaçlanmaktadır. 2010 yılında imzalanan protokolün geçerlilik süresi 5 yıldır ve süre bitene kadar bu sistemin iptali düşünülmemektedir.

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ: Uygulama Nedeni: Kredi kartı uygulaması vardır ancak zorunlu değildir. Kimlik kartının yanında öğrencilere kampus kartı beraber verilmektedir. Sistemle ilgili sıkıntı yaşanmadığından iptali düşünülmemektedir

-BANKA KARTI (KAMPUS KART) İLE VERİLEN ÖĞRENCİ KİMLİKLERİ-

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ: Uygulama nedeni: Hesapların günlük kontrolü için tercih edilmiştir. Genel olarak üniversite yemekhanesinde geçerlidir.

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ: Uygulama Nedeni: Bu kart öğrenci ve personel kimliği özelliği taşımamakta olduğu gibi sadece yemekhanelerde kullanılmak üzere verilen bir banka kartıdır. Yemekhanelerden daha rahat faydalanabilmek için isteyen kişilere verilen bir banka kartıdır.

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ: Uygulama Nedeni: Kredi kartı uygulaması yoktur. Öğrenci bilgileri paylaşılmamaktadır. ATM özelliği olan banka kartı öğrencilere verilmektedir. İsteyen yükleme yaparak yemekhaneden yararlanabilmekte isteyen ise nakit para ödeyerek yemekhaneden yaralanabilmektedir. Temassız özelliği sayesinde okul giriş çıkış sistemlerinde bulunan turnikelerden geçilebilmektedir. Güvenlik açısından olumludur.

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ: Uygulama Nedeni : Temassız akıllı kart uygulaması vardır. Öğrenciler bu kart sayesinde üniversiteye giriş çıkış yapabilmekte, yemekhane ve ona bağlı yemek hizmeti verilen yerlerde bu kart sayesinde daha hızlı olarak yemek ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir. Ayrıca bu kartın üniversite spor merkezlerinde ve şehir içi ulaşım araçlarında kullanılması sağlanmıştır. Güvenlik açısından olumlu bir sistem olduğu belirtilmektedir.

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ: Uygulama Nedeni : Zorunlu olmamakla birlikte temasız özelliği olan kimlik kartı kullandırılmaktadır. Bu sistem ile parasal noktalardaki sorumluluk banka üzerinden takip edilmektedir. Bu kart yemekhane bölümünde de geçerlidir. Böylece üniversitede bulunan 45000 öğrencinin işlemleri daha rahat takip edilebilmektedir. Bu uygulama ile birlikte az personel ile daha güvenli ve daha hızlı işlem yapılmaktadır. Öğrenci bilgileri sadece öğrencinin kendisi tarafından istemesi halinde banka ile paylaşılmaktadır. Sistemde herhangi bir zorlama mevcut değildir. Sistem öğrencilerin bir çoğu tarafından beğenilmekte olup, rahatsız olan öğrenciler bu kartları iade edebilmektedir.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ: Uygulama Nedeni: Kimlik kartı yerine kullanılan ön ödemeli temassız kart uygulamamsı vardır. Bu sistemi ücretsiz kurma şartı ile teklif veren Bank Asya ile anlaşılmıştır. Sistemin amacı kapı geçişlerindeki güvenliği arttırmak, yemekhane yönetiminin altyapısı oluşturmak, üniversite öğrencileri ve fakülte yönetim bilgilerinin sistem tarafından tutulmasıdır. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Dört Üniversitede Kredi Kartı Uygulaması Yapılıyor - Son Dakika


Advertisement