Down Sendromlu Gençler İçin Akademi Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Down Sendromlu Gençler İçin Akademi Açılıyor

Down Sendromlu Gençler İçin Akademi Açılıyor

Down sendromlu gençleri hayata kazandırmak için Bimeks Down Türkiye Kariyer ve Bağımsız Yaşam Akademisi açılıyor.

10.10.2014 14:06  Güncelleme: 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Down sendromlu gençleri hayata kazandırmak için Bimeks Down Türkiye Kariyer ve Bağımsız Yaşam Akademisi açılıyor. Akademideki eğitimin ardından Down sendromlu gençlerin iş hayatına başlayacağı belirtildi.

Bimeks ve Down Sendromu Derneği işbirliği ile Down sendromlu gençleri hayata kazandırmak için hazırlanan proje çerçevesinde Bimeks Down Türkiye Kariyer ve Bağımsız Yaşama Akademisi'nin pilot çalışması bu yıl hayata geçiyor. 13 Ekim'de açılacak ve akademide 28 down sendromlu genç eğitim alacak. Kozyatağı bir otelde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Bimeks Genel Müdürü Arif Bayraktar, Down Sendromu Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fulya Ekmen, televizyoncu Özge Uzun, Down sendromlu çocuklar ve aileleri katıldı. Bimeks Genel Müdürü Arif Bayraktar, yaptığı konuşmada "Bimeks olarak 2012 yılında Down sendromlu gençlerimizi çalıştırmaya başladık pilot proje olarak. Önce bir arkadaşımızla başladık. Sonra baktık ki bu iş gayet güzel gidiyor. Hemen 10 tane personel çıkalım dedik. Ondan sonra derneklerle iletişime geçtik bize downlu yavrularımızı getirmeleri  için. Ondan sonra 10 personelimizle çalışmaya başladık. Hedefi 25'e çıkardık. Bundan dolayı da Bimeks Down Türkiye Kariyer ve Bağımsız Yaşam Akademisi'ni kurduk. Bu sene bu akademi de 28 yavrumuz eğitim alacak. Eğitim alan yavrularımız başta perakende sektöründe ve başka sektörlerinde iş hayatına atılacaklar" dedi.

Down Sendromu Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fulya Ekmen ise, "Akademimiz 13 Ekim'de başlayacak. Şuanda çalışan gençlerimiz akademide eğitim almadılar. Onlara ara dönemlerde akademide eğitime çekeceğiz. Orda iş arkadaşları ile olan ilişkilerini, iş yerinde satış tekniklerini öğrenecekler, kendine güven, toplum önünde konuşma  bunları çalışacaklar. Türkiye'de ilk defa yapılıyor. İtalya'da 80'li yıllardan beri yapılıyor. Bu sene İstanbul'da 11 tam zamanlı, 17 de yarı zamanlı gençle başlayacağız, toplamda 28 genç olacak. Bir yılın sonunda ise bütün müfredat tamamlanmış olacak ve Türkiye'ye yaymaya başlayacağız" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Down Sendromlu Gençler İçin Akademi Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement