Dünya Şampiyonu Milli Atlet Mizgin Ay: "Tek Dileğim Anneme Bir Ev Almak" - Son Dakika
Güncel

Dünya Şampiyonu Milli Atlet Mizgin Ay: "Tek Dileğim Anneme Bir Ev Almak"

Dünya Şampiyonu Milli Atlet Mizgin Ay: "Tek Dileğim Anneme Bir Ev Almak"

anlattı. Milli Atlet Ay, "Dünya şampiyonluğumun en önemli olayı, adımın tarihte son şampiyon olarak kalacak olması" dedi.

26.07.2017 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

anlattı. Milli Atlet Ay, "Dünya şampiyonluğumun en önemli olayı, adımın tarihte son şampiyon olarak kalacak olması" dedi.

Yıldızlar Dünya şampiyonası Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından son kez Kenya'da düzenlendi ve ben son şampiyon olarak kalacağım diyen Ay: "Benim başarılarım bu şampiyonluktan öncede vardı ama medya tam olarak görmüyordu. Şampiyonluktan sonra neler değişti derseniz ben yine ailesi için koşan ve onları düşünen biriyim diyerek şöyle devam etti:

"FUTBOLCU OLMAK İSTERDİM"

"Biz mevsimlik için geldiğimiz Ankara Beypazarı'nda ailem gibi bende amelelik, yani mevsimlik işçilik yaptım. Bundan hiç gocunmadım aksine o küçük yaşta aileme destek olmaktan son derece mutluyum. 5 numara büyük ayakkabı konusu bana göre abartıldı. Seçmede giyindiğim ayakkabı ablamındı, doğrudur. Seçildikten sonra bana ayakkabı alındı ve onunla spor hayatım başladı. O gün babam gibi gördüğüm antrenörüm Muhsin Soysal atletizm değil de futbol antrenörü olsaydı futbol oynamak isterdim. Futbolu çok seviyorum ve futbolcu olmak isterdim" diye konuştu.

"ANNEME EV ALMAK İSTİYORUM"

"Bugün tek bir düşüncem var ve o da aileme yani anneme bir ev almak" diyen son dünya şampiyonu Mizgin Ay, "Her evlat gibi bende anneme bir ev almak istiyorum. O benim herşeyim ve onun rahat etmesi için daha çok çalışmam gerekiyor biliyorum. Piste çıktığım zaman dua ediyorum, Allahım bana ülkeme hizmet etme gücü ver diye. Şükürler olsun dualarım kabul oldu ve olmaya da devam ediyor. Çok çalışmam gerek bunun bilincindeyim. Eskiden idmanlardan kaçardım. Ama küçüktüm o zamanlar. Şimdi çok daha iyi anlıyorum, hocamı ve annemi. Artık kaçmıyorum ve sürekli çalışıyorum diye konuştu.

"SAYIN MELİH GÖKÇEK BAŞKANIM BENİ HEYECANLANDIRIYOR"

"Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek şampiyon güreşçi Rıza ve Taha abilerime şampiyonluklarında ev hediye edince heyecanlanıyorum. Demek ki sende bir gün büyük bir şampiyonluk kazanınca sanada ev hediye ederler diye hayal kurmadım desem yalan olur. Ama inancım çok ve anneme günü gelince ev alacağım inşallah" dedi.

"DAHA YOLUN BAŞINDAYIM"

"Henüz yolun başındayım" diyen Ay, "Salon ve açık yarışmalarda sayısız rekorlar kırdım. Bayrağımızı göndere çekmekten sonsuz bir haz alıyorum. Dünyaya İstiklal Marşımızı dinletmek çok büyük bir onur. Bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyorum. Artık o şampiyona geride kaldı. Çok daha çalışarak, çok daha büyük başarılara imza atmak ve ülkeme sporda hizmet etmek istiyorum. Hedeflerim çok, ama yavaş yavaş ilerleyerek o hedeflere ulaşmak istiyorum. Beypazarı'nda öncelikle sağlıklı bir ev alabilmek için para biriktirmem lazım. Annemi ve kardeşimin rahata kavuşturmayı çok istiyorum. Bunun için sürekli dua ediyorum. 17 yaşındayım ve inşallah o gün gelecek" ifadesini kullandı.

"İŞTE BENİM HAYATIMI DEĞİŞTİREN ADAM"

Batman'dan 13 yıl önce mevsimlik işçi olarak Ankara'nın Beypazarı İlçesi'ne gelerek yerleşen 7 çocuklu ailenin 2 kızından biri olan Beypazarı Anadolu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Mizgin Ay, "İlk okulda atletizm seçmesi için gelen bugünkü antrenörü Muhsin Soysal için o benim manevi babam ve benim hayatımı değiştiren adam diyerek, şu şekilde konuştu: "O benim hocam, ama ben ona  benim manevi babam diyorum. Ondan çok şey öğrendim. İyi ki hocam, iyi ki o gün okula seçme yapmak için geldi. Benim buralarda olmam, rekorlar kırmam, dünya şampiyonu olmam ve hala ayakta olmamı sağlayan tek insan odur. Bugün spor bakanlığımız, atletizm federasyonumuz ve kulübüm tamamen yanımızda. Bugün ülkemizde spor yapan tüm genç arkadaşlarım çok şanslı. Onlar çok büyük imkanlar sağlıyorlar. Belki bir gün Beypazarı'na da tartan pist yapılır ve benim gibi orada çalışan arkadaşlarımda mutlu olur."

"BAYRAĞIMIZI GÖNDERE ÇEKMEK BENİ ÇOK MUTLU EDİYOR"

Kendimi çok şanslı hissediyorum diyen Milli Atlet Mizgin Ay, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Gelecekte hedeflerim çok büyük. Kısa mesafelerde ülkemizde çok zor sporcu çıkıyor. Ama çok iyi bir genç takım geliyor. Kısa mesafe, atlamalar ve atmalarda çok iyi sporcu arkadaşlarım var. Hepimiz çok çalışıyoruz. Bize sunulan imkanlar mükemmel. Takım arkadaşlarım ve benim tek hedefimiz olimpiyatlar. Bunun için hepimiz çok çalışıyoruz. Yurt dışında alınan her başarı beni ve tüm ülkem adına çok mutlu ediyor. Bayrağımızı göndere çekmek, bir de İstiklal Marşımızı dinletmek gurur verici. Hepimizin hedefi günü geldiğinde olimpiyatlar ve bunun için çok çalışmamız gerekiyor."

- Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dünya Şampiyonu Milli Atlet Mizgin Ay: 'Tek Dileğim Anneme Bir Ev Almak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement