Dünyaca Ünlü Orkestra Türkiye'de Bir İlke İmza Atacak - Son Dakika
Güncel

Dünyaca Ünlü Orkestra Türkiye'de Bir İlke İmza Atacak

Dünyaca Ünlü Orkestra Türkiye\'de Bir İlke İmza Atacak

Ünlü Color Tango Orkestrası, Türkiye'de ilk kez Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile 'Tangonun Senfonisi' adlı konser verecek.

12.01.2014 11:34  Güncelleme: 10:41

Müzik otoritelerince dünyanın yaşayan 'en eski ve iyi orkestrası' olarak gösterilen Arjantin'in ünlü Color Tango Orkestrası, Türkiye'de ilk kez Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) ile 'Tangonun Senfonisi' adlı konser verecek.

Casa de La Danza Dans Evi'nin organizasyonuyla 27 Şubat 2014'te Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek konserin şefliğini Tulio Gagliordo Varas yapacak. Konserde, Murat Elmadağlı- Ceren Olcay, Burcu Doruk- Hasan Ören, Murat Gürmen- Ayşe Karaoğlu ile Arjantinli Cristina Valeria Sosa- Daniel Nacucchio ve Demian Garcia- Milena Plebs çiftleri de sahneye çıkıp Arjantin tangolarından dans gösterileri sunacak.

Color Tango Orkestrası'nın Türkiye'de ilk kez bir senfoni orkestrası ile birlikte konser vereceğini aktaran Proje Koordinatörü Burcu Doruk, çok önemli bir etkinliğe imza atacaklarını kaydetti.

'EFSANE GRUP ADANALILARLA BULUŞACAK'

Roberto Alvarez, Hernan Bartolozzi, Fernando Rodriguez, Diego Lerendegui, Gustavo Hunt, Analia Goldberg, Manuel Gomez ve Roberto Decarre'den oluşan Arjantinli Color Tango Orkestrası'nın sanatseverlere hem işitsel hem görsel bir şölen sunacağını aktaran Burcu Doruk, "Amerika'dan Uzak Doğu'ya neredeyse tüm dünyada konser vermiş olan Arjantinli efsane grup, dünyada eşine az rastlanan ve Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilecek olan bir konserle Adanalılar ile buluşacak" dedi.

'UNUTULMAZ BİR ŞÖLEN OLACAK'

Color Tango Orkestrası ve ÇDSO konserinde bir çok parçanın ilk kez dinleyiciyle buluşacağını da aktaran Burcu Doruk, "Konser sayesinde sahip olduğumuz değerler uluslararası platformlara taşınmış ve tanıtılmış olacaktır. Şehrimizin dünya üzerindeki bilinirliği de artmış olacaktır. Türkiye'de ve dünya üzerinde bir çok senfoni orkestrasına da konser kayıtları iletilecektir. Bu proje sanat severlerin uzun yıllar unutamayacağı bir şölen olacaktır. Herkesi konsere bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dünyaca Ünlü Orkestra Türkiye'de Bir İlke İmza Atacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement