Avcılar'a 'Deprem Anıtı' - Son Dakika
Güncel

Avcılar'a 'Deprem Anıtı'

Avcılar\'a \'Deprem Anıtı\'

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, 17 Ağustos depreminde yitirilenlerin anısına Avcılar Marmara Caddesi'nde bir 'Deprem Anıtı' yaptırdı.

20.08.2013 09:41  Güncelleme: 12:27

17 Ağustos Cumartesi günü anıtın açılışını yapan Başkan Değirmenci, "Sadece Marmara bölgesi değil bütün Türkiye'de yaşayan herkes gibi bizlerde asla 17 Ağustos'u unutmadık. Çünkü duygusal artçı şoklar geriye gidiş değildir" dedi.

Depremde yakınlarını kaybedenlerin ve kalabalık bir halk topluluğunun katıldığı açılış töreninden sonra Avcılar'ın bütün camilerinde yitirilenlerin anısına Mevlid-i Şerif okutuldu.

Başkan Değirmenci, Deprem Anıtının açılış töreninde şunları söyledi;

"Hepimizin başından, hafızamızda bir anı, albümlerimizde bir fotoğraf, video filmlerinde bir görüntü veya günlüklerimizde bir satır olarak kaydettiğimiz anılar geçmiştir. Pek çoğumuzun da bu anılarımıza ilişkin yıl dönümlerimiz vardır. Evlilik yıldönümleri, doğum günleri, mezuniyet günleri gibi özel, dini ve milli bayram günleri, anneler günü, babalar günü gibi toplumsal olarak yaşattığımız günler. Eğer bu anları bizimle paylaşmış veya paylaşmasını istediğimiz kişilerle birlikteysek, söz konusu günleri bir şenlik havasında kutlarız. Ama o insanlar acı bir olayla aramızdan ayrılmışlarsa, içimizde bir burukluk oluşur. Kederleniriz. Hatırlamayı ve hatırlanmasını neredeyse hevesle beklediğimiz bu yıldönümlerinin yanında, 17 ağustos 1999 da olduğu gibi, dünyanın beklenmedik bir anda sarsılarak, sevdiklerimizi bizden aldığı bazı olaylarında yıldönümleri vardır. Bu yıldönümlerinde de olayın yaşandığı anlardaki duygularımıza benzer duyguları yeniden yaşarız. 3.5 aylık bir belediye başkanı iken sizlerle birlikte yaşadığımız bu doğa olayı bizlerden çok şeyi aldı götürdü bu afet yıldönümlerinde ortaya çıkabilecek duygu ve davranışlarımızdan korkmayalım, utanmayalım ve rahatsız olmayalım. "

17 Ağustos'un dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu büyük acılarla öğrettiğini söyleyen Değirmenci, "14. yıldönümünde bir kez daha; Dayanışma, dayanışma, dayanışma diyorum. Bu güne kadar 17 Ağustos'un olumsuz etkilerini aşabilmişsek ve bugünden yarının alt ve üst yapısı ile sağlıklı-güvenli bir Avcılar'ı yaratabilmişsek, bunun nedeni Avcılar'da 14 yıldır hayata geçirilen dayanışmanın, birlik ve beraberliğin; yüreklerimizi ortak yürek, akıllarımızı ortak akıl, emeklerimizi ortak emek yapabilmenin sayesinde olmuştur.

Bugün burada 17 Ağustos 1999'da Avcılar'da kaybettiğimiz değerli insanlarımızın anısına açılışını yapacağımız, 'Deprem Anıtı', insanlarımıza deprem bilincini unutturmamak adına, olay karşısındaki cesaretimizin, direncimizin, dayanıklılığımızın ve gücümüzün bir simgesi olacaktır. " dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Avcılar'a 'Deprem Anıtı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement