Düzce Daha Güzel Bir Şehir Olacak - Son Dakika
Güncel

Düzce Daha Güzel Bir Şehir Olacak

Düzce Daha Güzel Bir Şehir Olacak

İsmail Bayram; "Amacımız Düzce'yi Daha Güzel, Daha Modern Bir Şehir Yapmak" dedi.

05.02.2013 13:05

Dünyada eşi benzeri olmayan yüzlerce bitki türünün yer aldığı Almanya Essen Uluslararası Peyzaj ve Süs Bitkileri Fuarı'nı ziyaret eden Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, fuarda edindikleri bilgi ve tecrübeleri Düzce'ye taşıyacaklarını söyledi.

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Almanya'nın Essen şehrinde açılan IPM 2013 Uluslararası Peyzaj ve Süs Bitkileri Fuarı'nı ziyaret etti. Her iklim koşulu ve toprak yapısına uygun yüzlerce bitki çeşidinin yanı sıra, peyzaj uygulamaları ve uygulama esnasında ve sonrasında kullanılan materyallerin sergilendiği stantları gezen Bayram, Almanya'da bulunan Türk Sivil Toplum Kuruluşları ile de görüşmelerde bulundu.

Dünyaca ünlü çiçek ve peyzaj firmalarının katıldığı fuarı Düzce Belediyesi Başkan Danışmanı Şinasi Tuzcuoğlu, Etüd ve Proje Müdürü Kenan Özen ile Fen İşleri Müdürü Ercan Baydilli ile birlikte gezen Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, eşi benzeri olmayan yüzlerce nadide bitkiyi yerinde görerek inceleme fırsatı buldu. Bugüne kadar kataloglarda yer almayan, ticarileşmemiş bitkilerin de yer aldığı fuarı bir belediye başkanı gözüyle değerlendiren Başkan İsmail Bayram, kent peyzajının en önemli unsurlarından olan bitki türleri hakkında da uzmanlardan bilgiler aldı.

Fuarın uluslararası nitelikte olduğunu vurgulayan Bayram "Tüm dünya ülkeleri şehir yapılanması ve çevre düzenlemesi konusunda görselliğe ve estetiğe önem veriyor. Bu hem doğal ürünlerin değerlendirilmesi açısından önemli, hem de park ve bahçelerin, halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerdeki çevre düzenlemesi ile zenginliği açısından önemli. Fuarı bu açıdan değerlendiriyoruz. Amacımız Düzce'yi daha güzel, daha modern bir şehir yapmak" dedi.

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Almanya'da bulunduğu süre içinde Türk sivil kuruluşları ile de görüştü. "Avrupa Düzceliler Derneği" tarafından düzenlenen akşam yemeğine katıldı. Ayrıca kısa adı UETD olan Avrupa Türk Demokratlar Birliği'ni ziyaret ederek Başkan Dr. Hasan Özdoğan ile görüştü. Özdoğan görüşme sırasında Başkan İsmail Bayram'a Almanya ve Avrupa'da yaşayan Türklerin çeşitli kurumlara toplumsal katılımları ve siyasi uygulamalar hakkında bilgiler verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Düzce Daha Güzel Bir Şehir Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement