Düzce'de Gal Arısına Karşı Biyolojik Mücadele Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Düzce'de Gal Arısına Karşı Biyolojik Mücadele Devam Ediyor

Düzce\'de Gal Arısına Karşı Biyolojik Mücadele Devam Ediyor

Düzce'de, Gölyaka Orman İşletme Şefliği tarafından sorumluluk alanındaki sahalara gal arısına karşı laboratuvarda üretilen 'torymus sinensis' isimli böceklerin salımı gerçekleştirildi. Son yıllarda kestane ağaçlarının sürgün uçlarında gal oluşumu yaparak meyve ve büyüme kaybına sebep olan gal arısı zararlısına karşı biyolojik mücadele çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Bolu ve Bursa'da orman zararlılarıyla mücadele laboratuvarlarında üretilen 'torymus sinensis' böcekleri, Gölyaka Orman İşletme Şefliği tarafından ilçe sınırında yer alan ormanlara bırakıldı. Gal arısı ile mücadele kapsamında laboratuvarda üretilen böceklerle aralıklı olarak yeni salımlar yapılmaya devam edileceği öğrenildi.

21.05.2024 14:34

Düzce'de, Gölyaka Orman İşletme Şefliği tarafından sorumluluk alanındaki sahalara gal arısına karşı laboratuvarda üretilen "torymus sinensis" isimli böceklerin salımı gerçekleştirildi.

Son yıllarda kestane ağaçlarının sürgün uçlarında gal oluşumu yaparak meyve ve büyüme kaybına sebep olan gal arısı zararlısına karşı biyolojik mücadele çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda Bolu ve Bursa'da orman zararlılarıyla mücadele laboratuvarlarında üretilen "torymus sinensis" böcekleri, Gölyaka Orman İşletme Şefliği tarafından ilçe sınırında yer alan ormanlara bırakıldı.

Gal arısı ile mücadele kapsamında laboratuvarda üretilen böceklerle aralıklı olarak yeni salımlar yapılmaya devam edileceği öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Düzce'de Gal Arısına Karşı Biyolojik Mücadele Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement