Düzce'deki Sağanak - Son Dakika
Güncel

Düzce'deki Sağanak

Düzce\'deki Sağanak

Kent merkezi ile Yığılca, Akçakoca, Cumayeri ve Gölyaka ilçelerinde su baskınının ardından tahliye ve hasar tespit çalışmaları sürüyor.

07.06.2014 15:50

Kent merkezi ile Yığılca, Akçakoca, Cumayeri ve Gölyaka ilçelerinde dünkü su baskınının ardından tahliye ve hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

Düzce Valiliği ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürlüğü ekipleri, iş yerlerindeki hasarların tespiti için çalışmalarını sürdürüyor.

Cumayeri

Cumayeri ve Yığılca ilçelerinde incelemelerde bulunan Düzce Valisi Ali İhsan Su ile AK Parti Milletvekili Osman Çakır ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, zarar gören iş yerlerinin sahipleriyle görüştü.

- Akçakoca

Akçakoca'da su baskınından etkilenen 3 köyde inceleme yapan Çakır ve Kaymakam Aykut Pekmez, köy sakinlerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağışların Düzce, Zonguldak ve Sakarya'da su baskınlarına neden olduğunu, can kaybının yaşanmadığını belirtti.

Su baskınlarının zarara yol açtığını anlatan Çakır, "Arıcıların, bahçelerin zararları oldu. Devlet, gerekli gördüğü ölçüde zararları karşılayacaktır. 15 yıl önceki selden daha büyük olmasına rağmen, çok şükür o güne göre daha iyiyiz. Tabii böyle bir şeyi arzu etmiyoruz. Akkaya Mesire Alanı Çayağzı ve Cumayanı'nda biraz tahribat var.  Doğal afet olduğu için Allah'a sığınıyoruz. Tabii önlemlerimizi alacağız. Selden zarar görenlere geçmiş olsun diyorum" şeklinde konuştu.

Yığılca

Yığılca ilçesinde de hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Kaymakam Aykut Pekmez,  AA muhabirine su baskınının ardından en sevindikleri konunun can kaybı yaşanmaması olduğunu söyledi.

İki gün boyunca süren sağanak yağmur sonucunda Düzce-Yığılca karayolunun uzun süre kapandığına dikkati çeken Pekmez, şöyle konuştu:

"Ekiplerimizin çalışmaları sonucu açılan yolda şu anda sıkıntı yok, bazı köy yollarımızda da heyelan ve göçmeler sonucunda ulaşım tek şeritten devam ediyor. İlçemiz ve bazı köylerimizin isale hatlarında meydana gelen arıza nedeniyle su sıkıntısı devam etmekte. Bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Belediye ekipleriyle vatandaşlarımızın mağduriyetini giderme ve hayatın normal akışına dönmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Hasar tespit çalışmalarımız AFAD tarafından devam ediyor."

Kent merkezi ve Gölyaka ilçelerinde de çalışmalar yürütülüyor. - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Düzce'deki Sağanak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement