Düzeltme - Son Dakika
Güncel

Düzeltme

Düzeltme

"Dışişleri Bakanı Davutoğlu Bahreyn'de" başlıklı haberimizde "Davutoğlu'nun ikili temasları" başlıklı bölümde yer alan "Myanmar Dışişleri Bakanı Wunna Maung Lwin" ifadesi, "Malezya Dışişleri Bakan...

25.11.2013 23:43

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bahreyn'de Kral Hamad bin İsa el-Halife, Veliaht Prensi Salman Bin Hamad El Halife ve Başbakan Emir Halife Bin Selman el-Halife ile görüştü.

Davutoğlu, Bahreyn Başbakanı Selman el-Halife ile başkent Manama'da bulunan Gudeybiye Sarayı'ndaki ofisinde bir araya geldi. Görüntü alınmasının ardından basına kapalı olarak devam eden görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, görüşmede Türkiye ve Bahreyn Krallığı arasındaki ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı. Davutoğlu ve Bahreyn Başbakanı, ikili ilişkilerin ve işbirliklerinin geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Ağırlıklı konu Suriye

Bahreyn Başbakanı el-Halife, Türkiye'yi bölgenin en "önemli" ve "güçlü"  aktörlerinden biri olarak gördüklerini ve bu çerçevede Türkiye'nin, başta Suriye olmak üzere bölgesel meselelerde oynadığı role büyük önem verdiklerini söyledi. Davutoğlu ise Türkiye ile Körfez ülkeleri arasındaki iyi ilişkilerin, bölgenin içinden geçmekte olduğu dönemde, barış ve istikrarın en güçlü teminatı olduğunu ifade ederek mevcut ilişkilerin daha da ilerletilmesini arzuladığını dile getirdi.

Davutoğlu ve el-Halife gündeminde, Körfez İşbirliği Konferansı (KİK) toplantısının bölgesel konuları da kapsayacak şekilde, ortak gündemle yakın bir tarihte gerçekleşmesi konusunun da ele alındığı kaydedildi. Görüşmede Suriye konusunun da ağırlıklı yer tuttuğu, Davutoğlu'nun Türkiye'nin izlediği politikayı ve bu ülkedeki son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerini aktardığı kaydedildi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Bahreyn Başbakanı ile görüşmesinin ardından Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el-Halife ve Veliaht Prensi Salman Bin Hamad El Halife ile bir araya geldi. Görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti.

Davutoğlu'nun ikili temasları

Bakan Davutoğlu'nun, Asya İşbirliği Diyaloğu (AİD) toplantısı için  Bahreyn'de bulunan Malezya Dışişleri Bakanı Dato' Sri Anifah Aman ile yaptığı görüşmede, "Myanmar Rohingya Müslümanları konusu" ele alındı. Davutoğlu, mevkidaşıyla İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Rohingya Temas Grubu'nun ziyareti kapsamında gittiği Myanmar ve Arakan bölgesindeki temaslarının sonuçlarını değerlendirerek  önümüzdeki dönemde izlenecek hareket tarzı konusunda istişarelerde bulundu.

Malezyalı meslektaşından İzmir'in Expo 2020 adaylığı için destek talebinde bulunan Davutoğlu, Aman'ın talebi üzerine Suriye konusundaki izlenim ve değerlendirmelerini de aktardı.

Davutoğlu, AİD üyesi Suudi Arabistan, Tacikistan ve Kuveyt gibi çeşitli ülkelerin Dışişleri Bakanları ile de temaslarda bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Düzeltme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement