Efes İçin Sıra Bakanlıkta - Son Dakika
Güncel

Efes İçin Sıra Bakanlıkta

Efes İçin Sıra Bakanlıkta

Dünyaca ünlü Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girebilmesi için tüm çalışmalar devam ediyor.

13.02.2013 11:24  Güncelleme: 11:31

Dünyaca ünlü Efes Antik Kenti'nin BM Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne girebilmesi için çaba gösteren Selçuk Belediyesi ilgili tüm planlama çalışmalarını tamamlayarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'na iletti.

İzmir Selçuk İlçesi'nde bulunan ve Ege bölgesine tatile gelen yerli ve yabancı turistlerle, devlet ve hükümet başkanlarının gezmeden dönmediği Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınması çalışmalarında sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı'na geldi. Selçuk Belediye Başkanı CHP'li Vefa Ülgür, Efes'in UNESCO'ya dahil edilmesi için 4 yıldan bu yana belediye olarak çok kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Başkan Ülgür, 1/10000, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Efes Koruma Amaçlı İmar Planları'nı yaptıklarını, Efes Alan Yönetimi için alanında uzman kişiler ve bölge paydaşlarıyla çalıştaylar düzenlediklerini ve bunun sonucunda ileride Efes'te uygulanması gereken planları hazırlayarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'na teslim ettiklerini belirtti.

Efes Alan Yönetimi'nin ilanı konusunda Selçuk Belediyesi ve yerel makamların üzerine düşen tüm görevleri yerine getirdiklerini dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, şöyle konuştu:

"Koruma Amaçlı imar planlarının, haritaların yapılması, çalıştayların düzenlenmesi ve yönetim listesinin belirlenmesinden sonra paydaşlarımız ile Efes ile ilgili 5 yıl içerisinde yapılması gereken işleri hazırlayarak Kültür ve Turizm Bakanlığına ilettik. Bakanlık, 2013 Eylül ayında UNESCO'ya müracaat edileceğini ve Efes'in 2014 yılının listesine gireceğini söylemişti. Yalnız yeni bakan bu politikasını devam ettirir mi yoksa irade mi değiştirir bilemem. Tek bildiğim Efes'in UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınması konusunda belediye bütün görevlerini yerine getirmiştir. Artık top Kültür Bakanlığı'ndadır." - İzmir/ Selçuk

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Efes İçin Sıra Bakanlıkta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement