Etkinliğe Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve çok sayıda sanatsever katıldı. Heykeltraş Koray Ariş'in hayatı ve eserleri hakkında oğlu Kerem Ariş tarafından bilgilendirme yapıldı. Kerem Ariş; babasının 1968 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, Şadi Çalık Atölyesi'nden mezun olduğunu belirterek, mezuniyetinin ardından gittiği Roma'da Emilio Greco'nun öğrencisi olduğu bilgisini paylaştı. 1971 yılında Roma'da kendi atölyesini kurduğunu ve ertesi yıl ilk sergisini açtığını söyleyen Kerem Ariş, "Daha sonra eserleri, aralarında Floransa, Belgrad ve Budapeşte'nin de bulunduğu pek çok Avrupa kentinde sergilendi. 1975'te Türkiye'ye dönen Koray Ariş, mezun olduğu Güzel Sanatlar Akademisi'nde öğretim görevlisi oldu. 1977 yılında bu görevinden ayrılarak kendi atölyesini kurdu" dedi
Eserlerinde deri, ahşap ve kurşun malzemelerini birleştirdiğini söyleyen Kerem Ariş, sanatçı ile özdeşleşen soyut formların ortaya çıkardığını ifade etti. Ahşap ile oluşturulan formlar, giydirme tekniği kullanarak deri ile kapladığını belirten Kerem Ariş, "Sanatta devinim, denge ve dokunma unsurlarını oluşturdu. Heykel interaktif bir obje haline getirdi" diye konuştu.
EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Koray Ariş'in eserlerinde toplumda 'bende yapabilirim' duygusunu yaratmaya çalıştığını söyleyerek, "İstenirse nelerin yapılabileceğinin göstergesidir sanatçıların biyografileri. İstenirse her malzeme estetik bir forma dönüştürülebilir. Sanat, gelişmişliğin en güzel göstergesidir. Sanat aslında matematik, fen demektir. Temel bilimler olmadan sanat olmaz. Koray Ariş, deri ile müziği harmanlamıştır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Kerem Ariş'e sunumdan dolayı teşekkür ederek, plaket verdi.
Son Dakika › Güncel › Ege'de Koray Ariş Sanatseverlerle Buluştu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?