Ege'de Yelken Şenliği - Son Dakika
Güncel

Ege'de Yelken Şenliği

Ege\'de Yelken Şenliği

Türkiye'nin en büyük deniz organizasyonlarından biri haline gelen Bodrum Cup Yelken Yarışları, 21-26 Ekim günlerinde 25'inci kez düzenlenecek.

29.09.2013 10:48

Türkiye'nin en büyük deniz organizasyonlarından biri haline gelen Bodrum Cup Yelken Yarışları, 21-2 6 Ekim günlerinde 25'inci kez düzenlenecek. Bodrum Kalesi önünde yaklaşık 800 tekne ve personeli çeyrek asırlık organizasyonda ilk kez karada ve denizde kortej geçişi yapacak. Yarışlar Bodrum'un Yalıkavak, Gümüşlük ve Turgutreis beldeleriyle Yunanistan'ın İstanköy (Kos) ve Leros adalarında yapılacak. Yarışlara İngiliz elektrik mühendisi David Ross'un 113 yaşındaki "Rhea' isimli ahşap teknesi de katılacak.

Era Yat Kulübü tarafından Bodrum'da 25 yıldan bu yana aralıksız düzenlenen, katılımcımcıları her geçen gün artan, 'Gulet', 'Gulet X Large', 'Thrandil', 'Klasik' ve 'Polyester' yatlar kategorilerinde düzenlenecek yarışlar 21 Ekim Pazartesi günü, yaklaşık 800 tekne ve personelinin karada ve denizde kortej geçişiyle başlayacak. Ardından tarihin ilk kadın amirali Kraliçe Artemisia'nın Bodrum'a gelişi canlandırılacak. Müzikler çalınacak, animasyon gösterileri düzenlenecek. Osmanlı Tersanesi'ndeki kokteylde geleneksel kampana çanı Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon tarafından çalınacak ve yarışların startı verilecek. Aynı akşamki kokteylde de Karsanat Topluluğu sanatçıları konser verecek.

YUNAN ADALARI DA ROTAYA DAHİL EDİLDİ

Yatlar 22 Ekim Salı günü sabahı Bodrum Kalesi açıklarından yelkenlerini açarak start alacak. Yatlar 13 millik Bodrum- Gümüşlük etabında mücadele edecek ve ilk ödüller Gümüşlük Limanı'nda verilecek. 23 Ekim Çarşamba günü yarışlara Çatal Ada açıklarından verilecek startla 9 millik Turgutreis- İstanköy (Kos) etabıyla devam edilecek. Yarışın sonunda İstanköy Belediyesi Meydanı'nda Türk ve Yunan halk oyunları ekipleri yöresel oyunları sergileyecek. 24 Ekim Perşembe günü yarışlara 16 millik İstanköy- Leros etabıyla devam edilecek. 25 Ekim Cuma günü yatlar 21 millik Leros- Yalıkavak etabında yarışacak. 26 Ekim Pazar günü yarış 14 millik Yalıkavak-Kiremit Adası-Yalıkavak rotasında düzenlenecek. Aynı günün akşamı Yalıkavak Palmarina'da dereceye giren yatların personeline törenle ödülleri verilecek. 25'inci Yıl Bodrum Cup Fotoğraf Sergisi açılacak.

Bodrum Cup Uluslararası Ahşap Yatlar Yelken Yarışları'nın Organizasyon Komitesi Başkanı Erman Aras, "Personeli ve yolcularıyla yapılan dünyanın en büyük yarışlarını düzenliyoruz. Yarışlara 25 yılda yaklaşık 50 bin kişi katıldı" dedi. - Bodrummuğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ege'de Yelken Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement