Egeli İş Adamları 2.500 İkili İş Görüşmesi Yaptı - Son Dakika
Güncel

Egeli İş Adamları 2.500 İkili İş Görüşmesi Yaptı

Egeli İş Adamları 2.500 İkili İş Görüşmesi Yaptı

ESİDEF üyesi işadamları dünyanın en büyük satın alma organizasyonundan anlaşmalarla döndü

22.06.2013 11:44

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF)un kurucu üyesi olduğu Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)'nun organize ettiği, Ekonomi Bakanlığının Koordinasyonunda, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) desteğiyle gerçekleşen dünyanın en büyük satın alma organizasyonu olarak nitelendirilen"Türkiye – Dünya Ticaret Zirvesi 2013 " programı, Egeden stant açan 17 firmanın ve 105 katılımcı işadamının yüzünü güldürdü.

20 Haziran Perşembe günü İstanbul Fuar Merkezinde T.C Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayanın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen organizasyona yurt dışından da bakanlar, üst düzey bürokratlar ve gazeteciler katıldı. Ardından dünyanın 130 ülkesinden gelen 1428 yabancı işadamının oturduğu masalarda ikili iş görüşmelerine geçildi.

İki gün boyunca stantlarda ve ikili iş görüşme masalarında sıkı pazarlıklar yapan Egeli firmalar milyon dolarlık anlaşmalar için ön görüşmeler yaptı. Egeli firmalar, mobilya ve inşaat ana sektörlerinin altında birçok sektörde ortaklık ve ticaret için fırsat kovaladılar.

Mesafelerin kısaldığı dünyamızda ticareti, verimli ve inovasyona açık bir şekilde yapanın başardığını ifade eden ESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özkara 'Globalleşen dünyada her geçen gün mesafeler kısalıyor. Artık dünya pazarlarına ticaret için verimli ve inovatif ürünler üretmek gerekiyor. Bizde ESİDEF olarak dünya pazarını üyelerimizin ayağına getirip, hem ticari kazanımlar elde etmenin gerekliliğini hem de vizyonu olanın başaracağını göstermek istedik. Bu bağlamda katıldığımız zirvede Egeden birçok firma ön görüşme yaptığı yabancı firmalar ile iyi niyet anlaşmaları imzaladılar. Ticaret ve yatırım düşündükleri ülkelere fizibilite amacıyla gidecekleri tarihleri karşılıklı kararlaştırdılar.'dedi.

Hem Ticaret Yapıyoruz Hem de Ülkemizi Tanıtıyoruz

Dünya Ticaret Köprüsü Programının ardından Ege Bölgesindeki ESİDEF'e üye derneklerin birçok ülkeyi konuk ettiğini söyleyen ESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özkara" Bu organizasyonla hem ticaret yapıyoruz hem de ülkemizi tanıtıyoruz. İnanıyoruz ki, gelen misafirlerimiz bizleri daha yakından tanıyınca hem ticaretimiz artar hem de birlikteliğimiz. Zirvede gördük ki üye işadamlarımız ürettikleri mallarını yurt dışına satmak için ciddi gayret gösteriyorlar. Birçok firmamız ihracat yaptığı ülkelerin sayısını artırırken kimileride ilk defa ihracatın kapılarını araladı. Yurt dışından gelen 1428 firmamın tamamının ithalatçı olması bu organizasyonunun Türkiye ve kobilerimiz için ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha gösterdi. Bu ayrıntıya dikkat çekmek istiyorum. Değişen ve gelişen dünya ekonomisinde Türkiye'nin hak ettiği yere bu tür organizasyonların katkı yapacağını inanıyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Egeli İş Adamları 2.500 İkili İş Görüşmesi Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement