Eğitim Bir Sen'den Şura Gündeminin Önceden Belirlenmesine Tepki - Son Dakika
Güncel

Eğitim Bir Sen'den Şura Gündeminin Önceden Belirlenmesine Tepki

Eğitim Bir Sen\'den Şura Gündeminin Önceden Belirlenmesine Tepki

Eğitim Bir- Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 19'uncu Milli Eğitim Şurası gündeminin paydaşlara sorulmadan tek taraflı belirlenmiş olması ve 'belirlediğimiz maddelerin dışına çıkılamaz' gibi bir yaklaşımın sergilenmesini, şura üzerinde oluşturulan bir gölge olarak nitelendirdi.

05.12.2014 14:00

Eğitim Bir- Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 19'uncu Milli Eğitim Şurası gündeminin paydaşlara sorulmadan tek taraflı belirlenmiş olması ve 'belirlediğimiz maddelerin dışına çıkılamaz' gibi bir yaklaşımın sergilenmesini, şura üzerinde oluşturulan bir gölge olarak nitelendirdi.

Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Genel Başkan Vekili Ahmet Özer ile birlikte Antalya'da 19'uncusu düzenlenen Milli Eğitim Şurası'nda basın toplantısı düzenledi. Ahmet Gündoğdu, Eğitim Bir Sen'in karma eğitim mecburiyetinin kaldırılması yönündeki önerisinin gündem dışı olduğu için görüşülemeyeceğini açıklayan Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Karip'e sert yanıt verdi. Ahmet Gündoğdu, şurada birçok maddenin hak ettiği değeri bulamadığı, birçoğunu algı operasyonuyla ters çevrilerek amacının dışına çıkartıldığı, birçoğunun da eğitime fayda sağlayacak nitelikte tartışılarak karara dönüştüğünü kaydetti.

BAKANLIĞA GÖLGE SUÇLAMASI

Şuranın gündem maddelerinin bir öncekinde olduğu gibi paydaşlara sorulmadan tek taraflı belirlenmiş olması ve şura yönetmeliğinde değişikliğe gidilerek 'belirlediğimiz maddelerin dışına çıkılamaz' gibi yeni bir yaklaşımın sergilenmesinin, düzenleyicileri tarafından şura üzerinde oluşturulan bir gölge olduğunu belirten Gündoğdu, şunları söyledi:

" Türkiye'nin en önemi meselelerinden birisi eğitim. Şura, eğitimin her boyutuyla konuşulup tartışıldığı bir ortam. Bir önceki mevzuatta 'paydaşlar şurada teklif verebilir, tartışmalar olabilir, kararlar alınabilir' denilmişken, sonradan anlıyoruz ki bu mevzuat değiştirilmiş, mevzuata uygun konular belirlenmiş ve bugün burada bakanlığın, bilhassa Talim Terbiye Kurulu Başkanının salonlarda dolaşıp oturum başkanlarına 'Şu konuya girmeyin, şu konu tartışılamaz' gibi yaklaşımlarda bulunduğunu görüyoruz. Bu demokratik bir tavır değil, bunun altını çizmek istiyorum."

Şuraya yüzlerce öneriyle geldiklerini, aralarında okul öncesi ve ilkokulun ilk üç kademesinde din dersi, turizm liselerinde alkol dersinin kaldırılması, karma eğitim mecburiyetinin kaldırılması gibi önerilerini de tekrarlayan Gündoğdu, "Yararlanıp yararlanmamak bakanlığın kendi elinde. Zaten şura kararına uyup uymamak da bakanların kendi iradesinde. Bu zamana kadar uyulmamış yüzlerce şura kararı var. Ama birçok teklifin karara dönüşmesini bile engelleyici, yasaklayıcı yaklaşımları gerçekten üzülerek görüyorum ve bunun eğitime bir faydası olmayacağını düşünüyorum. 17'nci şurada katsayı engelinin kaldırılmasını tartışmıştık, açmıştık ve 4 oya karşı 63 oyla kabul edilmişti. O günün Talim Terbiye Kurulu Başkanı da 'bu oylamayı içime sindiremiyorum' demişti. Talim Terbiye Kurulu Başkanları eğitimi, demokrasiyi, şuraya gelecek teklifleri ve alınacak kararları içine sindirse iyi olur" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eğitim Bir Sen'den Şura Gündeminin Önceden Belirlenmesine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement