Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödül Töreni - Son Dakika
Güncel

Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödül Töreni

Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödül Töreni

Başkent'te düzenlen "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödül Töreni"ne milletvekilleri, Bakanlık yetkilileri, proje sahibi halk eğitim merkezi müdürleri, ve diğer ilgililer katıldı.

26.09.2012 16:10  Güncelleme: 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 42 bin okul içerisinde tamiri vaktinde yetişmeyen bir okul bile varsa onun için eleştirildiklerini ve projelerle öğretmenlerin bu sorunlara çözüm bulduğunu belirtti.

Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödül Töreni"ne milletvekilleri, Bakanlık yetkilileri, proje sahibi halk eğitim merkezi müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve diğer ilgililer katıldı. Dinçer, tören öncesi Türkiye'nin çeşitli illerinden ödüle layık görülen Halk Eğitim Merkezleri'nin stantları gezerek bilgi aldı. Esenyurt Halk Eğitim Merkezi standının önünde davul eşliğinde klarnetle karşılanan Bakan Dinçer, "İlle de Roman Olsun" adlı sosyal gelişim ve istihdam projesi kapsamında Ankara'ya gelen Şevki Kalburoğlu (12) ile Okan Kaşıkçı'yı (14) tebrik etti. Dinçer, bir konuyu dert edinen bir sorunu çözmek isteyen insanların önünde hiçbir engel olmadığını dile getirerek, en büyük gücün insanın kabiliyeti ve düşüncesi olduğunu belirtti.

Bakanlık olarak her yıl onlarca bireysel sorun nedeniyle eleştirildiklerini anlatan Dinçer, 42 bin okul içerisinde tamiri vaktinde yetişmeyen bir okul bile varsa onun için eleştirildiklerini dile getirdi ve projelerle öğretmenlerin bu sorunlara çözüm bulduğunu vurguladı. Bakan Dinçer, geçmişte bazı okul yöneticilerinin, okullara kayıt döneminde bağış alınmasına ilişkin tartışmalar yaşanırken "okulun başka gelirleri olmadığı" yönünde itirazları olduğunu ancak onları çok ciddiye almadıklarını hatırlattı. Aslında okulların sorunu çözecek kaynakların bulunduğunu söyleyen Dinçer, "Bu kadar kaynak varken. Hala bir okulumuzun sorunu varsa aslında orada kaynak sorunu değil yönetim sorunu yönetici sorunu var diye düşünüyorum" diye konuştu.

Sürekli yenilik içerisinde olduklarına ifade eden Dinçer, 700 bin öğretmenle aslında destan yazdıklarını bunların içerisinden çıkan bir kaç olumsuz hadiseden dolayı eleştirilmelerinin kendilerini üzdüğüne dikkat çekti. Yapılan her olumlu çabanın yanında olduklarını vurgulayan Dinçer, bunu öğretmenlerin bilmesini istediğini kaydetti.

DİNÇER, ROMANLAR HAVASINI İLGİYLE İZLEDİ

Esenyurt Halk Eğitim Merkezi "İlle de Roman Olsun" proje stadındaki kursiyer öğrencileri Bakan Dinçer'e, roman havası çaldı. Ödül töreninde de sahne alan minikler, ödüllerini Bakan Dinçer'in elinden aldı. Bakan Dinçer'in isteği üzerine sahnede bir parça daha çalan miniklerin kısa gösterisi, salondakilerden büyük ilgi gördü. Törende, 5 bin 471 proje arasından seçilen 18 projeye plaket verilirken, ödül olarak dizüstü bilgisayar verildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement