Emniyet Müdürü'nden Polislere Kürtçe Hoşgeldiniz - Son Dakika
Güncel

Emniyet Müdürü'nden Polislere Kürtçe Hoşgeldiniz

Emniyet Müdürü\'nden Polislere Kürtçe Hoşgeldiniz

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, Toplum Destekli Polislik dalında Türkiye birincisi olan polisleri Kürtçe "Hoşgeldiniz" diyerek karşıladı.

15.04.2013 13:06  Güncelleme: 13:54

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü 'Diyarımda bir gün' projesiyle, Toplum Destekli Polislik dalında 2012 yılının en iyi il uygulamasında Türkiye birincisi oldu. Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, projenin tanıtımının yapıldığı basın toplantısındaki konuşmasına, 'Hoşgeldiniz' anlamına gelen Kürtçe, "Hun bi xer hatin" diyerek başladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı tarafından, 2012 yılının Toplum Destekli Polislik dalında en iyi il uygulamasında Diyarbakır Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü, 'Diyarımda bir gün' projesi ile Türkiye birincisi seçildi. 9 Nisan'da Ankara'da düzenlenen ödül töreninde Diyarbakır Emniyet Müdür Yardımcısı Ata Akman, ödülü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den aldı.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, 'Diyarımda bir gün' projesi ile birinci olan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli ile bugün kahvaltıda buluştu. Şube Müdür Vekili İsmail Güneş, proje kapsamında, ana sınıflarında olumlu davranışları geliştirme, esnaf, ikamet, taziye ve düğün ziyaretlerinin yapıldığını belirterek, 67 bin vatandaşla diyalog kurulduğunu söyledi. Güneş, birinci gelen 'Diyarımda Bir Gün' projesiyle ilçelerde kent merkezini görmeyen çocukların servislerle alınarak kentin tarihi ve turistik bölgelerinin gezdirildiği, AVM, sinema gibi sosyal faaliyetlerin sağlandığını ve 15 bin 333 çocuğun faydalandığını kaydetti. Güneş, toplum destekli polislere Kürtçe dil kursu verildiğini, bölgede yaşayan vatandaşlarla bu sayede daha iyi diyalogların sağlandığının altını çizdi.

EMNİYET MÜDÜRÜ'NDEN KÜRTÇE HOŞGELDİNİZ

Kürtçe dil kursu alan Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, konuşmasına 'Hoşgeldiniz' anlamına gelen Kürtçe, "Hun bi xer hatin" diyerek başladı. Toplum Destekli Polislik Şubesi'nin suçu önleme amacıyla faaliyet yürüttüğünü belirten Recep Güven, temiz ve steril bir toplum oluşturmak amacıyla bu işe gönüllerini koyduklarını söyledi. Güven, şöyle devam etti:

"Belki de dünyadaki Toplum Destekli Polisliğin ötesinde bir anlayışla temiz toplum, aydınlık gelecek sloganıyla hizmet veriyorlar. Toplum destekli polisliğin başarısının ana amiri toplumun bizzat kendisidir. Burada Diyarbakır Toplum Destekli Şube Müdürlüğü Türkiye Birinci olmuşsa bu Diyarbakır halkının birinciliğidir. Diyarbakır halkı bu desteği vermezse, gönlünü bize açmışsa, bu desteği vermişse, bizi desteklemezse bir bu birinciliği alamayız. Kendilerine hizmetten onur duyduğumuz, bu kadim şehrin güzel insanları bizi desteklediler, faaliyetlerimize katıldılar. Çocuklarını gönderdiler ve biz onların sayesinde, onların desteği sayesinde Türkiye birinciliğini almış olduk. Ben buradan Diyarbakır halkına bize destekledikleri için en derin duygularla şükranlarımı arz ediyorum."

Törenin ardından Emniyet Müdürü Recep Güven, şube müdürleriyle birlikte Toplum Destekli Şubesi'nin çocukların yararına hazırladığı standı gezdi. Standa bulunan malzemeleri şube müdürlerine satmak isteyen Güven ile müdürleri arasında esprili anlar yaşandı.

CA,SS(GG/SS) - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emniyet Müdürü'nden Polislere Kürtçe Hoşgeldiniz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement