En 'Acı' Yarışma - Son Dakika
Güncel

En 'Acı' Yarışma

En \'Acı\' Yarışma

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde düzenlenen 14'üncü Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında yapılan 'Acı Biber Yeme Yarışması'nda, renkli görüntüler oluştu.

26.04.2013 14:47

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde düzenlenen 14'üncü Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında yapılan 'Acı Biber Yeme Yarışması'nda, renkli görüntüler oluştu.

Festival kapsamında bu yıl 2'ncisi düzenlenen yarışmaya, 2'si kadın 25 kişi katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen yarışmayı çok sayıda kişi izledi. Yarışmacılar, 10 dakikada en fazla acı biber yemek için çaba gösterdi. Yarışmacılara biberin acısını azaltması için birer 'Beef' cinsi domates verildi. Zaman zaman birbirlerine de biber yediren yarışmacılar, renkli görüntüler oluşturdu.

10 DAKİKADA 580 GRAM BİBER YEDİ

10 dakika sonunda 580 gram acı biber yiyen Hüseyin Akşit 1'inci oldu. Yarışmacılar, yarışma sonunda acıyı dindirmek için ayran içti. Kumluca Kaymakamı Salih Işık ve Belediye Başkanı AK Partili Hüsamettin Çetinkaya, birinci olan Hüseyin Akşit'e Cumhuriyet altını hediye etti. Diğer yarışmacılara ise plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmayı kazandığı için çok mutlu olduğunu belirten Hüseyin Akşit, "Ben de biber üreticisiyim. Acı biberi çok seviyorum, yalnızca acı sivri biber değil, yemeklerle birlikte cin biber yiyorum. Bu nedenle yarışma benim için zor olmadı" dedi.

Belediye Başkanı Çetinkaya ise, festival kapsamında düzenledikleri etkinliklerle Kumluca'daki tarım üretimini Türkiye geneline duyurmaya çalıştıklarını söyledi. - Antalya/ Kumluca

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel En 'Acı' Yarışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement