Enbar Aşiretlerinden Destek Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Enbar Aşiretlerinden Destek Çağrısı

Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum'un Enbar ilindeki aşiretlere IŞİD'le mücadelede askeri destek sağlama sözü verdiği bildirildi.

25.02.2015 17:08

Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum'un Enbar ilindeki aşiretlere IŞİD'le mücadelede askeri destek sağlama sözü verdiği bildirildi.

Enbar'daki El-Ceğayife aşireti şehyleri ve din adamlarından oluşan 31 kişilik bir heyet bugün başkent Bağdat'ta Masum ile bir araya geldi.

AA muhabirine konuşan Ceğayife aşireti şeyhi ve heyet üyesi Hıdr el-Ciğeyfi, gerçekleştirdikleri ziyarette, Masum'un hükümet kurumlarıyla işbirliği kurarak aşiretlere askeri destek sağlanması yönünde söz verdiğini söyledi.

Ciğeyfi, talepler arasında Hadise ve el-Bağdadi ilçelerine acil gıda yardımı gönderilmesi, IŞİD'in kontrolündeki Hit, El-Kaim, Felluce, Ana ve Rava ile Ramadi'nin bazı bölgelerini kurtarmak için savaşan Sünni aşiretlerin silahlandırılmasının yer aldığını kaydetti.

Irak İçişleri Bakanlığı geçen cumartesi günü bakanlığa bağlı birliklerin, Bağdadi ilçesini uzun çatışmalar sonrası geri aldığını duyurmuştu. Geçen perşembe günü IŞİD'in, Bağdadi ilçesinde bulunan "Elbu Ubeydi" aşiretine mensup 150 kişiyi idam ettiği öne sürüldü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Enbar Aşiretlerinden Destek Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement