Polislerden Şok Küfürler: Ulan Hıyarağası... - Son Dakika
Güncel

Polislerden Şok Küfürler: Ulan Hıyarağası...

Polislerden Şok Küfürler: Ulan Hıyarağası...

Yazışmalar ortaya çıktı

02.09.2014 07:45  Güncelleme: 09:01

17-25 Aralık darbe girişimlerinin alt yapı çalışmasını yapan paralel polislerin, bu çalışmalar esnasında özel bir program aracılığıyla yaptığı yazışmalar ortaya çıktı.

Paralel polislerden şok diyaloglar: Ulan hıyarağası...

İstanbul Başsavcılığı, 25 Aralık soruşturmasının hükümete karşı darbe girişimi olduğu tespiti yapıp, takipsizlik kararı verdi. Paralel polislerin, Spark programı üzerinden Erdoğan dahil tüm bakanları gözaltına almayı konuştukları ortaya çıktı.

Programdaki yazışmalarda oldukça ilginç diyaloglara da rastlandı. Birbiriyle küfürlü konuştuğu gözlenen paralelciler, birbirlerini "tedbir"i elden bırakmama noktasında uyarıyor.

Yazışmalarda özellikle "ulan hıyarağası, her şeyi buradan yazışma! Sen birilerini takip ediyorsan, birileri de burayı takip edebilir" diyaloğu dikkat çekti.

"MESELE DERSANE MESELESİ DEĞİL YEĞEN"

Darbe girişiminde bulunan polislerin kendi aralarında kullandıkları Spark isimli programda yaptıkları yazışmalarda, ilginç itiraflar da yer aldı.

Bir polisin, diğer bir polise "Mesele dershane meselesi değil Yennnnnnn, Sen daha farkına varmadın mı?" diye mesaj gönderdiği, karşı taraftaki polisin de "Her b...ka karışıyor ya a...na koyduğumun, hıyar ağası her şeyi yazışma buradan, sen birilerini takip ediyorsan birileri de burasını takip ediyordur" karşılığı verdiği tespit edildi.


CİNER'İ KONUŞAMAYACAK HALE GETİRMİŞLER

Programda yer alan konuşmalardan birinde, Pensilvanya'dan gelen mesajlarla, Habertürk'ün sahibi Turgay Ciner'in konuşamaz hale getirildiği gururla anlatılıyor.

"Nefes aldırmayacağız onlara, kabineyi toplayacağız burada" (Dosya içeriğine göre Başbakan dahil bütün kabine üyeleri yasal olmayan yöntemlerle dinlenmiş.)

"P.M-T.C buluşmasını söyledin mi" (Prime Minister yani Başbakan Erdoğan ile Turgay Ciner'in Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki görüşme olduğu tespit edildi.)

(Bir polis bizzat Ciner'e giderek Pensilvanya'nın Ciner Grubu hakkındaki tespitlerini aktardı ve Ciner'in o andaki durumunu yazdı.) "Kurban olduğum; konuşacak hali yok."

"Mesele dershane değil Yeğen, sen daha farkına varmadın mı. (Araya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik küfürlü ifadeler giriyor. Paralel polisi arkadaşı uyarıyor) "Hıyar ağası her şeyi yazma. Sen birilerini takip ediyorsan birileri de burasını takip ediyordur."

"KURBAN OLDUĞUM CİNER, NE HALE GELDİ"

DARBE girişiminde bulunan paralel polisler arasında yapılan bir yazışmada dinleme görevlisi bir polisin bizzat Turgay Ciner'e giderek görüştüğü ve bu görüşmenin akabinde Ciner Grubunun dershaneler meselesi ile ilgili haber yapamadığı yorumlarının yaptıkları tespit edildi. Ciner hakkında "kurban olduğum konuşacak hali yok" yazarak, Ciner'in konuşamayacak hale getirildiğini itiraf ettiği görüldü.

Kaynak: StarGazete.com

Son Dakika Güncel Polislerden Şok Küfürler: Ulan Hıyarağası... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement