Erdoğan Düşmanlığı Gözünü Karatmış - Son Dakika
Güncel

Erdoğan Düşmanlığı Gözünü Karatmış

Canlı yayında tartışma

18.02.2015 11:36

CNN TÜRK'te Şirin Payzın'ın sunduğu "Ne Oluyor?" programına konuk olan gazeteci-yazar İsmail Saymaz, gazeteci Elif Çakır ve gazeteci İrfan Aktan arasında sert tartışma yaşandı. Cumhurbaşkanı'na hakaret etmenin düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini söyleyen Elif Çakır sosyal medyada linç kampanyasına maruz bırakıldı.
Elif Çakır, İrfan Aktan'ın iddialarına cevap olarak konunun Tayyip Erdoğan üzerinden değil Cumhurbaşkanlığı makamı üzerinden tartışılması gerektiğini söyledi.

CEZA YASADA VAR

Anayasanın 299. maddesinin Cumhurbaşkanına hakareti 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırdığını belirten Çakır "seversiniz sevmezsiniz ama Türkiye'de bir "Erdoğan fobisi oluşmuş durumda" dedi.

KILIÇDAROĞLU OLSAYDI...

Çakır, "Erdoğan değil de Kılıçdaroğlu olmuş olsaydı bu yasağı konuşmuş olacaktınız. Erdoğan olduğu zaman "Erdoğan tartışılmıyor" şeklinde konuyu başka bir noktaya çekiliyor." şeklinde konuştu

LİNÇ KAMPANYASI YAPILDI

CNN Türk'te bu tartışmalar yaşanırken sosyal medyada Elif Çakır'a yönelik bir linç kampanyası başlatıldı. Cumhurbaşkanı'na hakaret etmenin düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmemesi gerektiğini söyleyen Elif Çakır Twitter üzerinden sistemli bir şekilde hakaret kampanyasına maruz bırakıldı.

Erdoğan Düşmanlığı Gözünü Karatmış
Kaynak: Ensonhaber.com

Son Dakika Güncel Erdoğan Düşmanlığı Gözünü Karatmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement