Ergüder:Trafik Kazalarında Azalma Var - Son Dakika
Güncel

Ergüder:Trafik Kazalarında Azalma Var

Ergüder:Trafik Kazalarında Azalma Var

Emniyet Müdürlüğü kurduğu çadırda, sürücülere ve öğrencilere slayt gösterileri eşliğinde trafik kuralları ile ilgili bilgi verdi.

06.05.2013 18:17  Güncelleme: 10:48

Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, "Trafik Haftası" etkinlikleri kapsamında kurduğu çadırda, sürücülere ve öğrencilere slayt gösterileri eşliğinde trafik kuralları ile ilgili bilgi verdi. Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, trafik kazalarında yapılan bilgilendirme ve tarfik kontrolleri ile önemli bir azalmanın olduğunu belirterek, "2012 yılının ilk dört ayında 305 trafik kazası meydana gelirken, 2013 yılının aynı döneminde bu sayı 55'e düşmüş. 2012 yılında ölümlü kaza sayısı 8 iken 2013 yılında hiçbir ölümlü kaza meydana gelmemiş" dedi.

Dağgöl Mahallesi Hakkari- Van karayolu üzerinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü önünde kurulan çadırda, sürücüler slayt gösterileriyle kısa metrajlı trafik konulu film izletilerek alkol, emniyet kemeri, hız ve hatalı solama konularında bilgilendirildi. Emniyet Müdürü Ergüder, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Zafer Kıdıl, Hakkari Şöförler Cemiyeti Başkanı Abdi Aslan, bazı sürücüler ve öğrencilerin katıldığı etkinliğe gelen davetlilere polisler şeker ikram etti. Trafik Haftası ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hakkari İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, 2013 yılında geçmiş yıla oranla daha az kaza yaşandığına dikkat çekti.

Ergüder, "Trafik Haftası nedeniyle bir hafta boyunca trafik konularında çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Önceliğimiz uyarmak ve bu konuda sürücüleri bilgilendirmek. Şu ana kadar bu yönde çok iyi sonuçlar alındı. Türkiye'de artık kazalarda 'kader değil' noktasına gelindi. Bu anlamda biz de üzerimize düşeni gerek burda, gerekse arkadaşlarımız önümüzdeki hafta içerisinde okullarda öğrencileri bilgilendirecekler. Hız konusunda ve emniyet kemerlerinin takılması için sürücülere bilgiler verilecek. 2012 yılının ilk 4 ayında 305 trafik kazası meydana gelirken, 2013 yılında bu sayı 55'e düşmüş. 2012 yılında ölümlü kaza sayısı 8 iken 2013 yılında hiçbir ölümlü kaza meydana gelmemiş. Yaralamalı kaza sayısı 142'den 22'ye düşmüş durumda. Maddi hasarlı kaza sayısı ise 155'ten 30'a düşmüş" dedi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ergüder:Trafik Kazalarında Azalma Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement